Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.10.2017 13:12

Мінфіну - прокиньтеся!

Голова громадської організації "Всеукраїнське об'єднання Захист Нації"

Скільки можна тягнути з ліцензіями для лотерейних операторів?

НАБУ або ГПУ не бачать порушень в діях Міністерства фінансів? Чому тільки Антимонопольний комітет це помітив? Є три великі гравці в цьому секторі - "Українська Національна Лотерея" (УНЛ, компанія з 100% іноземними інвестиціями), МСЛ і Пат "Патріот". Разом, три компанії працюючи чітко з ліцензією, можуть давати в казну під 60 мільйонів гривень податків в місяць (а може і більше). А дії Мінфіну призводять до того, що бюджет катастрофічно недоотримує гроші з цієї галузі. Про це заявляє і "Асоціація Лотерейного Бізнесу України", президент якого - Дмитро Юрковський, виступив на засіданні АМКУ із закликом дати усім учасникам ринку рівні права і можливість сумлінно конкурувати. Але, замість цього, Мінфін ніби не бачить проблему.

Мені це нагадує ситуацію на ринку бурштину! Давно пора легалізовувати цей сегмент, але замість цього кишені набивають окремі люди, а не бюджет України. Не знаю, які іще аргументи потрібні міністерству? Відомо, що їх політика приводить виключно до знищення цілої галузі. Адже навіть якщо монополізувати ринок він - помре! Як колись він помер в Грузії. "Єдині Грузинські Лотереї" отримали повну монополію при президентстві Саакашвілі, і що з цього вийшло? Закінчили свою діяльність з боргами перед державою у 200 млн у.о. Сьогодні вже цей ринок передали до рук бізнесу і його відбудовують професіонали. Приклади - ось, вони поруч, залишається лише вчитися на них!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]