Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.04.2016 15:44

Чи повинен продавець відновити чек при його втраті покупцем?

Роз'яснення з приводу того чи повинні суб'єкти господарювання на вимогу споживача, у разі втрати, відновляти розрахунковий або інший документ, який засвідчує інформацію стосовно дати продажу, найменування та ціни товару.

     
Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі- Закон) не передбачає вимоги до суб'єктів господарювання щодо відновлення розрахункових документів, які були втрачені споживачем (покупцем).

Проте, можливо підтвердити інформацію проведеної розрахункової операції при перегляді контрольної стрічки відповідного реєстратора розрахункових операцій.

Згідно зі ст. 2 Закону встановлено, що контрольна стрічка — копії розрахункових документів послідовно сформованих реєстратором розрахункових операцій, що надруковані або створені в електронній формі таким реєстратором, а також копії фіскальних звітних чеків у разі створення контрольної стрічки в електронній формі.

Тому, працівниками фіскальної служби було рекомендовано звертатися із відповідним зверненням до суб'єкта господарювання. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]