Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2011 13:18

Підвищення мінімальної зарплати – першоквітневий жарт уряду

Голова Національного форуму профспілок України

Українці не відчують підвищення мінімальної зарплати через підвищення тарифів на електроенергію та рівень інфляції. Це підвищення виглядає як першоквітневий жарт уряду. Адже перед тим, як хвалитися підвищенням зарплати до 960 грн., треба подивитися, на

Українці не відчують підвищення мінімальної зарплати через підвищення тарифів на електроенергію та рівень інфляції.

Це підвищення виглядає як першоквітневий жарт уряду. Адже перед тим, як хвалитися підвищенням зарплати до 960 грн., треба подивитися, на скільки виросли ціни на продукти, пальне та комунальні послуги. Індексація зарплат, якою вихваляється уряд, є абсолютно невідповідною рівню інфляції.

Лише за останній рік ціни на продути зросли на 8,6%, а інфляція становила 8,3% за офіційними даними, і 10-18% за оцінками незалежних експертів.

Сьогодні влада бореться з наслідками недолугої економічної політики і займається псевдореформами у сфері соціального забезпечення. Про яке підвищення зарплат може йти мова, якщо зараз розмір зарплати працівника І розряду повинен лише перевищувати прожитковий мінімум? Тобто, навіть якщо ця зарплата буде вищою хоча б на гривню, цей пункт буде виконано. Натомість потрібно повернутися до встановлення тарифної ставки працівника на рівні 120% від мінімальної заробітної плати, як було раніше. Крім того, потрібно підвищити зарплату працівників до розмірів реальної вартості споживчого кошика.

З 1 квітня 2011 року згідно з Законом про бюджет підвищився розмір мінімальної заробітної плати до 960 грн. З цього ж дня тарифи на електроенергію підвищилися до 15%.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]