Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.09.2010 12:03

Неврахування урядом пропозицій до нового Податкового кодексу загрожує безробіттям 6 млн. українців

Голова Національного форуму профспілок України

Якщо уряд не врахує поправок до нового Податкового кодексу, які розробила Координаційна рада працівників ринків України, без роботи можуть залишитися більше 6 млн. українців, котрі сьогодні задіяні в секторі ринкової торгівлі.

Якщо уряд не врахує поправок до нового Податкового кодексу, які розробила Координаційна рада працівників ринків України, без роботи можуть залишитися більше 6 млн. українців, котрі сьогодні задіяні в секторі ринкової торгівлі.

Зокрема, найважливішим пунктом, який залишився поза увагою Кабміну при доопрацюванні Податкового Кодексу, є врегулювання надання спеціальних податкових режимів, а саме права на фіксований податок.

У 2009 році на спрощеній системі оподаткування працювало близько 1,5 млн. фізичних осіб-підприємців, що забезпечувало їх працевлаштування. Зміна умов оподаткування може спонукати їх до припинення підприємницької діяльності, що, в свою чергу, призведе до збільшення числа безробітних в країні.

Також урядом не враховано пропозицію підприємців про те, що право на спрощену систему оподаткування має надаватися підприємцям, загальний обсяг доходу яких не перевищує протягом року 500 тис. грн., а не 300 тис. грн., як передбачено Законопроектом. Такий крок є нелогічним, адже, якщо новий Податковий Кодекс, як заявляє уряд, приймається задля підвищення добробуту населення, то умови їх оподаткування ніяк не можуть бути погіршені.

Варто нагадати, що в Україні налічується 2.761 ринок, у торгівлі на яких задіяні  2,4 млн. осіб постійно, а ще майже 4 млн. працюють періодично.


** Координаційна рада працівників ринків України була створена 19 липня 2010 року в м. Одеса під час Надзвичайного з’їзду працівників ринків України. Протягом серпня місяця, за ініціативи НФПУ та Координаційної ради працівників ринків, у 12 областях України відбулося незалежне обговорення Проекту Податкового кодексу, участь у якому взяли близько двох тисяч підприємців.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи