Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.09.2010 13:28

Суд вважає, що подорожчання газу не шкодить громадянам

Голова Національного форуму профспілок України

Перше засідання у справі щодо визнання протиправною та скасування Постанови НКРЕ № 812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення, яке відбулося 16 вересня 2010 року, ще раз підтвердило упереджене та  заангажоване ставлення судді до цього процесу. 

Перше засідання у справі щодо визнання протиправною та скасування Постанови НКРЕ № 812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення, яке відбулося 16 вересня 2010 року, ще раз підтвердило упереджене та  заангажоване ставлення судді до цього процесу. 

Доказом став той факт, що суддя не виніс Ухвалу про тимчасове припинення дії Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України, якою були на 50% підняті ціни на газ для населення, аргументувавши своє рішення «відсутністю доказу на підтвердження того, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача».

Однак, немає сумнівів, що відмова у призупиненні дії Постанови про підвищення ціни на газ, на час розгляду справи у суді, порушує права та завдає шкоди громадянам України як споживачам природного газу, адже вони змушені сплачувати за блакитне паливо за новими, значно підвищеними цінами, і якщо Постанова НКРЕ все таки буде визнана неправомірною, вони понесуть збитки.

В Україні важко знайти хоча б одну людина, яка б вважала, що подорожчання газу не завдає шкоди громадянам, особливо враховуючи економічну кризу в державі та кричущу заборгованість із виплатою зарплат. Однак, суддя Володимир Келеберда, що веде дану справу, є єдиним, хто вважає інакше. Це дає підстави зробити висновок про його упереджене та політично заангажоване ставлення до даного процесу.

З огляду на це, дана справа, однозначно, повинна розглядатися колегіально, а не одним суддею, як це передбачено ст.24 Кодексу адміністративного судочинства України.

Разом із тим, слід зазначити, що за клопотанням НФПУ суд, все-таки, погодився витребувати від НКРЕ та Міністерства юстиції України ряд  нормативно-правових документів, які регулюють підвищення ціни на газ. Аналіз цих документів дозволить отримати належні докази про те, що рішення про підняття цін на газ було прийнято не законно, з порушення процедурних питань і повинно бути відмінено.

*** Відповідно до Ухвали Окружного Адміністративного суду м. Києва від 22 липня 2010 року було відкрито провадження у справі за позовом Національного форуму профспілок України до Національної комісії регулювання електроенергетики України про визнання протиправною та скасування Постанови  № 812, якою з 1 серпня 2010 року були на 50% підвищені ціни на споживчий газ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]