Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.02.2016 15:13

Як повернути тимчасово вилучене посвідчення водія

Спеціаліст у сфері піар-технологій

В Україні проводяться реформи та змінюються практичні процеси взаємовідносин між правоохоронними органами та громадянами.

В даній статті наводиться практичний приклад повернення тимчасово вилученого посвідчення водія працівниками патрульної поліції м. Києва де суд своїм рішенням накладає адміністративний штраф або звільняє від відповідальності водія і той має право на завершення тимчасового вилучення водійського посвідчення.

У випадку якщо ваше водійське посвідчення вилучили працівники патрульної поліції в встановленому законом спосіб, а ви отримали протокол про адміністративне правопорушення та тимчасовий талон ( видається строком до 3-х місяців на час вилучення посвідчення водія) потрібно підготуватись до судового розгляду. Справу в суд направляє відділ адміністративної практики патрульної поліції м. Києва, зазвичай про дату та час судового розгляду повідомляє помічник (секретар) судді засобами телефонного зв’язку. Якщо є вагомі переживання щодо строків або інші побоювання, дату судового розгляду можна «моніторити» на сайті «Судова влада» на сторінці відповідного суду. Також у водія є можливість звернутись в відділ адміністративної практики (послідовність буде описана нижче) та поцікавитись щодо дати направлення справи до суду.

Суди розглядаючи справу в більшості випадків в судовому засіданні проголошують судове рішення та повідомляють про дату повного тексту судового рішення. Після судового розгляду водій має отримати копію повного тексту судового розгляду і у випадку наявності адміністративної відповідальності сплатити штраф та судовий збір. Оригінали квитанцій залишаються в справі суду (зробити копію для себе).

Після отримання рішення суду водій має звернутись в управління патрульної поліції м. Києва, що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Народного Ополчення 9. Зверніть увагу, що обідня перерва з 12:00 до 13:00.

В управління патрульної поліції м. Києва організований сервісний зал обслуговування з електронною чергою. Отримавши чек (талон) водій має можливість моніторити по черговість на екранах, що розташовані в приміщенні управління. При отриманні талону (чеку) потрібно вибрати розділ адміністративна практика, адже талони розподіляються на «А» та «К». Де талон А – адміністративна практика, а талон К – канцелярія, відповідні черги є роздільними. Коли номер талону водія отримає розподілення, потрібно підійти до відповідної стійки (віконця) та передати патрульному поліцейському наступні документи:

1.    Талон (чек) електронної черги

2.    Копія судового рішення

3.    Талон на тимчасовий дозвіл керування автотранспортом

4.    Пред’явити паспорт громадянина України

Після чого протягом 2-4 хвилин працівник патрульної поліції знайде ваше водійське посвідчення та вручить його Вам.

Зверніть увагу загальний практичний час очікування в черзі 30-40 хвилин.

Ось такий не хитрий та сервісний механізм отримання тимчасово вилучених водійських посвідчень вже працює в м. Києві. 


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи