Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2016 15:22

Соціальні працівники відіграють дуже важливу роль у суспільстві

Голова БФ "Станіславенко Людмили"

Сьогодні у соціальній сфері працює чимало вінничан, ще більше мешканців області потребують допомоги відповідних служб. Робота соцпрацівників має велике значення для розвитку окремих територіальних громад та держави в цілому.

Сьогодні у соціальній сфері працює чимало вінничан, ще більше мешканців області потребують допомоги відповідних служб. Робота соцпрацівників має велике значення для розвитку окремих територіальних громад та держави в цілому.

На жаль, нині ми бачимо погіршення соціально-економічної ситуації, з одного боку, а з іншого - різке скорочення кількості соціальних працівників. Люди, які щодня допомагають вінничанам у непростих життєвих обставинах, однозначно повинні отримувати гідну оплату праці. Тому прийняття у першому читанні проекту державного бюджету на 2017 рік, в якому передбачено підвищення мінімальної зарплати, сьогодні має велике значення.

Наразі перед працівниками соціальної сфери стоїть багато викликів та проблем. Через проведення антитерористичної операції на Сході країни кількість людей, що потребують психологічної та матеріальної допомоги, значно зросла. Надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції та членам їх родин, супровід дітей, які позбавлені батьківських прав та людей похилого віку - все це та багато інших питань сьогодні лягло на їх плечі. Проте, не дивлячись на складнощі, соціальні працівники завжди готові прийти на допомогу, розділити чужі турботи та підтримати у нелегкий життєвий період.

Говорячи про пільги від держави,  то можна сказати, що на плечі служби, яка займається виділенням субсидій, також лягла дуже велика відповідальність. Нині в області налічується 327 тисяч сімей, які оформляють державну допомогу.

Щодня соціальні працівники працюють з сотнями людей, намагаються вирішити проблемні питання. Їх самовіддана праця є великою підтримкою для малозахищених верств населення. Соціальні працівники відіграють дуже важливу роль у суспільстві.

Напередодні дня соціального працівника вітаю усіх, хто працює у даній сфері, та бажаю витримки, наснаги та успіхів

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]