Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.05.2016 08:46

Три гектари для родини секретаря сільради

Адвокат. Керуючий партнер CLC LEGAL GROUP

Поки сільська рада Нових Петрівців відбирає у звичайних людей ділянки, сім’я секретаря сільради обзавелась трьома гектарами.

Поки сільська рада Нових Петрівців, що на Київщині, усіма правдами й неправдами намагається відібрати у людей законно отримані земельні ділянки для ведення садівництва та особистого селянського господарства, родина секретаря сільської ради не цурається володіти трьома гектарами землі сільськогосподарського призначення.

Нагадаю, що сільська рада Нових Петрівців всупереч чинному законодавству та здоровому глузду намагається відібрати у людей земельні ділянки, які були передані у власність для ведення особистого селянського садівництва та садівництва рішеннями Головного управління Державного земельного агентства у Київській області (оскільки саме територіальні відділення Держземагентства наділені повноваженнями розпоряджатися землями державної власності) 12-14 серпня 2013 року. Підкреслю, що на момент відведення земельних ділянок вони знаходились поза межами села Нові Петрівці. І ця територія є землями сільськогосподарського призначення.

Однак після того, як люди отримали державні акти на ці ділянки, територію села Нові Петрівці було збільшено на 1166,4591 га до 2105,5447 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення, які раніше належали до державної власності.

Розширивши межі села, сільська рада вирішила відбирати у людей землі, які вони отримали від Держземагентства ще до того, як ця територія стала Новими Петрівцями. Для цього навіть було прийнято рішення сільської ради «Про оформлення права комунальної власності на земельні ділянки, що увійшли в межі села Нові Петрівці» № 800-34-VI від 4.08.2014 р. та подано низку судових позовів.

Найбільше вражає аргументація Новопетрівської сільської ради – керівництво села вважає, що управління Держземагентства не мало права відводити вказані ділянки для ведення особистого селянського господарства, оскільки згідно з новим Генпланом Нових Петрівців це є територія житлової та громадської забудови. А той факт, що на момент відведення це була земля державної власності і належала до категорії земель сільськогосподарського призначення – владу Нових Петрівців не обходить. Деталі цієї історії можна почитати: http://blog.liga.net/user/kzaychenko/article/22219.aspx

Та найцікавіше, що двома земельними ділянками, розташованими на цьому ж масиві, що й оскаржувані сільрадою, володіє чоловік секретаря Новопетрівської сільської ради Костюк Сергій Миколайович. Йому належать дві земельних ділянки по 1,4842 га кожна. Ділянки чоловіка секретаря сільради – сусідні з тими, які сільрада намагається відібрати у звичайних людей. Це одна й та сама територія, яка була у державній власності як земля сільськогосподарського призначення. Ця земля з ’явилась у чоловіка секретаря сільради у січні та липні 2014 року.

До речі, у випадку з ділянками пана Костюка сільська рада чомусь не прагне їх відібрати і не заявляє, що нібито відповідно до нового Генпплану села це є територія житлової і громадської забудови, а не земля сільськогосподарського призначення.

З чим пов ’ язані такі подвійні стандарти?

І ще один цікавий факт. Попередній секретар сільської ради Нових Петрівців була незаконно звільнена. І навіть виграла судовий процес щодо незаконного звільнення. Через невиконання сільським головою Родіоном Стареньким судового рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого секретаря сільради, бюджет села зазнав збитків майже на 300 000 тисяч гривень, які вже заарештовані на рахунках сільради та мають бути виплачені незаконно звільненій особі.

Ось такі два різні секретарі сільради у Нових Петрівцях – одну незаконно звільняють і навіть не вважають за потрібне поновити на роботі на виконання рішення суду, а родина іншої отримує гектари землі.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]