Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.09.2007 11:20

Лікнеп для Миколи Яновича

Ексміністр з питань ЖКГ

Коли я в черговий раз чую заяви, аналогічні тій, яку зробив учора перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров, узявший на себе сміливість гарантувати, що наступного року ніякого підвищення на комунальні тарифи не буде, мені стає просто незручно перед людьми

Коли я в черговий раз чую заяви, аналогічні тій, яку зробив учора перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров, узявший на себе сміливість гарантувати, що наступного року ніякого підвищення на комунальні тарифи не буде, мені стає просто незручно перед людьми за той непрофесіоналізм, який в черговий раз демонструють високопосадовці. І я відверто дивуюся, що такий досвідчений державний діяч, як пан Азаров, аргументує свої слова упевненістю, що старі тарифи збережуться, оскільки буде врегульована ціна на газ.

У зв’язку з цим я би дуже просив профільних міністрів – В.Рибака та О. Попова, якось роз’яснити пану Азарову, що газова складова в житлово-комунальних тарифах хоча і є дуже важливою, але в них є чимало інших вартісних складових. Так що хоче пан Азаров чи ні, але як сонце вранці виходить і увечорі заходить, так і тут – об’єктивні чинники можуть помітно підмочити професійну репутацію Миколи Яновича.

Щодо серйозної постановки питання, хочу наголосити, що за цілий рік уряд «проФФесіоналів», декларуючи реформаторські ідеї щодо ЖКГ, окрім дешевого популізму навколо тарифних проблем, нікуди не зрушив. Осінь зустрічаємо нічим іншим, як традиційним створенням штурмових «штабів» для підготовки до зими. В той же час нема жодних позитивних зрушень в напрямку структурних змін галузі для залучення інвестицій та тарифного врегулювання, яке має залежати не лише від констатації ціни на газ, а, перпш за все, від побудови системи державного регулювання на ринках ЖКГ, яка має забезпечити надійне та якісне надання житлово-комунальних послуг споживачам.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]