Про автора

Ілля Костін Партнер, адвокат, патентний повірений

Професійна діяльність. Очолюю в Юридичній компанії "Правовий Альянс" практику інтелектуальної власності, зокрема, реалізуючи проєкти, пов'язані з порушенням прав на такі об’єкти інтелектуальної власності як патенти, корисні моделі, знаки для товарів та послуг, а також із судовими спорами в цій сфері. Також курирую практику кримінального права компанії, яка відома насамперед супроводженням резонансних кримінальних справ в сфері фармацевтичного бізнесу та спеціалізується на справах, що належать до категорії white collar crime, які включають економічні та службові злочини "білих комірців". 

Відмічений у практиках інтелектуальної власності, судовій та охорони здоров'я.

Спеціалізації. Фармацевтична регуляторика, право інтелектуальної власності, вирішення спорів, трудове право, кримінальне право.

Право на заняття адвокатською діяльністю. Україна (2005 р.) Практикую право з 1994 року.

Професійні інтереси фокусуються на питаннях фармацевтичної регуляторики, інтелектуальної власності, трудового та кримінального права.

Нагороди. Отримав нагороду The Best Lawyers "Юрист року 2019 - Life Sciences" в Києві, виходячи з найвищого рівня відгуків, отриманих від експертів за цією практикою та географічним регіоном.

Визнаний одним з провідних експертів у світі за результатами незалежного дослідження ринку юридичних послуг Who's Who Legal: Life Sciences 2018. Визнання одразу в трьох номінаціях - регуляторики, патентних спорів і транзакцій.

Громадська діяльність. Був представником Асоціації правників України в Громадській раді при МОЗ України. Обіймав посаду Голови комітету Асоціації правників України з фармацевтичного права. 

Був вибраний адвокатами регіону членом Ради адвокатів Київської області, де опікувався захистом прав адвокатів, створив та очолював 5 років перший в України Комітет захисту професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. 

Є членом кваліфікаційної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області. 

Були успішно реалізовані декілька проєктів pro bono, що було відмічено два роки поспіль (2016, 2017 рр.) в рамках Національного Конкурсу кейсів з КСВ, у номінації "Кращий КСВ проект". 

Брав участь в антитерористичної операції 2014-2015 рр. у складі 12 окремого мотопіхотного  батальйону 72 бригади.

Благодійність. Є очільником Благодійної організації "Благодійний фонд допомоги захисникам вітчизни та їх сім’ям "Коло", в межах діяльності якої реалізує низку соціальних проєктів правової та загальногромадянської спрямованості.

Освіта. Сімферопольський державний університет ім. М.В. Фрунзе.

Інститут інтелектуальної власності НУ "Одеська юридична академія".

Контакти: [email protected]

Контакти
E-mail: [email protected]