Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.02.2010 09:58

Вибори судів...Утопія або вихід.

Партнер, адвокат, патентний повірений

Чого тільки не наслухалися ми за останнім часом від політиків. Мені здається, що юристи витрачають набагато більше енергії переварюючи те,що вони говорять. Юристи знають внутрішні закони державної механіки й у зв'язку із цим відразу аналізують як це (пропо

 

Чого тільки не наслухалися ми за останнім часом від політиків. Мені здається, що юристи ви трачають набагато більше енергії переварюючи те , що вони говорять. Юристи знають внутрішні закони державної механіки й у зв'язку із цим відразу анал і зуют ь   як це (пропозиції політиків) буде працювати.

 

Усі чули ідею про вибори суддів.

 

Пропоную вашій увазі відповідь на  за питання газети "Правовий тиждень".

 

Це мо я думка.

 

У номері №5 від 02.02.2010 ви знайдете думки й інших колег.

 

 

Останнім часом із вуст кандидатів у Президенти України доводиться часто чути в якості одного із пунктів передвиборчої програми запровадження в Україні виборності суддів. Пропонується, щоб судді місцевих судів обиралися народом шляхом голосування на визначений термін з наступним переобранням.

 

Запитання: Чи підтримуєте Ви особисто таку ідею? Які на Ваш погляд позитивні і негативні наслідки може мати запровадження виборності суддів?

 

Рівень нашого суспільства ще не такий. Подивіться на вибори президентів, парламенту. Виграє той, хто має більше грошей. Усі вибори ґрунтуються на виборчих технологій, і вибори суддів теж будуватимуть на цьому принципі. Не секрет, що багато суддів є «довіреними особами» тієї чи іншої політичної сили. Серед них є справжні професіонали. Але всі розуміють, що протегування суддів не має бути. Це призведе до узурпації влади для впровадження великої мети: «сильний президент», «сильний парламент», «сильний прем’єр-міністр» та інше.

 

У деяких штатах Америки є механізм виборів шерифа. Але він актуальний для місцевості (невеликих округів), де не діє муніципальна поліція, де склад населення більш однорідний, тобто обмежується середнім класом, як говориться, на якому «стоїть» США.

 

У багатьох сільських районах, особливо в південних штатах, шериф традиційно сприймається як більш впливова політична фігура, ніж адміністрація округу.  Впевнений, що подібний сценарій виборів неможливий у наших реаліях. Ці заяви політиків нічого не варти. Отже, запровадження в Україні виборності суддів - це частина політичної брехні.

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]