Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2012 22:10

Коли пішла преса...

Адвокат, Центр земельного права - OPEN Knowledge

Сьогодні брав участь в розширеному засіданні ради підприємців при КМУ. В першій частині засідання брав участь прем’єр-міністр України, тому представників ЗМІ в залі було предостатньо. Отже висвітлювати цю частину заходу не бачу потреби. Але коли пішов Азар

Сьогодні брав участь в розширеному засіданні ради підприємців при КМУ. В першій частині засідання брав участь прем’єр-міністр України, тому представників ЗМІ в залі було предостатньо. Отже, висвітлювати цю частину заходу не бачу потреби. Але коли пішов Азаров, разом за ним пішла і преса. В результаті чимало цікавих та важливих питань медіа залишили поза увагою.

Одним з цих питань, по якому я був доповідачем, було розміщення тимчасових споруд (за старою термінологією - малих архітектурних форм) для здійснення підприємницької діяльності. Хочу поділитися резолюцією засідання з цього питання.

ПРОПОЗИЦІЇ

РАДИ ПІДПРИЄМЦІВ ПРИ КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

щодо нормативного врегулювання розміщення тимчасових споруд (малих архітектурних форм) для здійснення підприємницької діяльності

Розглянувши ситуацію з розміщенням тимчасових споруд  для здійснення підприємницької діяльності (далі –  ТС ), враховуючи пропозиції громадських організацій підприємців Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України вважає за необхідне:

Звернутися до прем’єр-міністра України п. Азарова М.Я. з пропозиціями щодо нормативного врегулювання розміщення ТС:

1.   Доручити Державному агентству земельних ресурсів:

1.1.Надати офіційні роз’яснення щодо можливості та порядку застосування договорів особистого сервітуту для розміщення ТС на землях державної та комунальної власності. Термін – невідкладно.

1.2. Підготувати та затвердити методичні рекомендації щодо порядку укладення договорів особистого сервітуту для розміщення ТС на землях державної та комунальної власності. Термін – до 1 березня 2012 року.

1.3. Надати Кабінету Міністрів України пропозиції щодо доцільності підготовки законопроекту про внесення доповнення до частини 2 статті 134 Земельного кодексу України в частині можливості укладення договорів оренди землі для розміщення ТС без проведення земельних торгів. Термін – до 1 березня 2012 року.

2. Доручити Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України:

2.1. Надати Кабінету Міністрів України пропозиції щодо доцільності підготовки законопроекту про внесення доповнення до частини 2 статті 134 Земельного кодексу України в частині можливості укладення договорів оренди землі для розміщення ТС без проведення земельних торгів. Термін – до 1 березня 2012 року.

2.2. Підготувати та затвердити зміни до Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом міністерства від 21.10.11 р. №244, в частині:

2.2.1. (не)обов’язковості розробки та затвердження комплексних схем розміщення ТС та архетипів ТС;

2.2.2. необхідності наявності прав на землю для оформлення паспорту прив’язки ТС або відсутності такої необхідності;

2.2.3. терміну дії паспорту прив’язки ТС;

2.2.4. випадків проведення та порядку відновлення благоустрою власником ТС;

2.2.5. можливості розміщення ТС в зоні інженерних мереж;

2.2.6. порядку демонтажу ТС.

Термін – до 1 березня 2012 року.

3. Доручити Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва надати офіційне роз’яснення щодо можливості обмеження органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади кількості ТС, асортименту товарів та видів послуг, які надаються з використанням ТС, режиму їхньої роботи. Термін – невідкладно.

4. Рекомендувати органам місцевого самоврядування привести свої нормативно-правові акти у відповідність до Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.11 р. №244. Термін – до 1 квітня 2012 року.

Київ, 31 січня 2012 року

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]