Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.11.2016 19:47

DoZorro: в очікуванні чарівника у блакитному гвинтокрилі

Проєктний менеджер

Запуск моніторингового порталу DoZorro під егідою Transparency International Україна очікувано став обговорюваною подією в медіа та соціальних мережах. ЗМІ одразу охрестили проект «книгою скарг» в публічних закупівлях, що, звичайно, є дещо спрощеним погляд

Запуск моніторингового порталу DoZorro під егідою TransparencyInternationalУкраїна очікувано став обговорюваною подією в медіа та соціальних мережах. ЗМІ одразу охрестили проект «книгою скарг» в публічних закупівлях, що, звичайно, є дещо спрощеним поглядом. З іншого боку, в постачальників склались явно завищені очікування від моніторингового порталу.

Протягом останніх двох тижнів ми все частіше бачимо відгуки у стилі «я написав вам три дні тому, а досі ніхто не покараний, тендер не скасовано і мене не визнано переможцем». Складається враження, що бізнес почав покладати всі надії на роботу юристів та аналітиків DoZorro . Які мають проаналізувати закупівлю, встановити порушення, знайти і покарати винних, відновити справедливість, подарувати заявнику кілограм смачних цукерок і написати про це у всі ЗМІ. І не потрібно більше писати звернення до замовника, скарги до Антимонопольного комітету, заяви до правоохоронних органів…

p17j2338531q661mlu14k81ie4pc18.jpg

Нам би дуже хотілось, щоб DoZorro був потужним інструментом, щоб в нас було більше юристів, щоб ЗМІ щодня знаходили на порталі інформаційні «бомби» за результатами наших розслідувань. Проект розвивається, тож з часом все так і буде. Втім, не варто думати, що написання відгуку на DoZorro стане «чарівною паличкою». Захист своїх порушених інтересів є правом та обов’язком самого постачальника. Наша ж мета – підтримати його та дати необхідні знання й інструменти.

Ми будемо активно доповнювати матеріалами розділ Оскарження , де вже зібрано покрокові інструкції та зразки документів. Ми писатимемо в ЗМІ про найбільш кричущі випадки. Ми автоматично формуватимемо рейтинг замовників і постачальників. І найголовніше: ми й надалі аналізуватимемо відгуки на порталі. Однак не для того, аби постачальник отримав кнопку «зробити все добре», а для того, щоб зрозуміти, в яких стадіях та процесах виникає найбільше проблем і сформувати свої пропозиції щодо вдосконалення системи ProZorro і законодавства про публічні закупівлі. Тож залишайте ваші відгуки на DoZorro, контролюйте замовників і допомагайте нам та іншим підприємцям робити закупівлі конкурентними та ефективними!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]