Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.04.2011 01:08

У день роковин Чорнобильської катастрофи подано на реєстрацію законопроект на підтримку чорнобильців

Народний депутат України VI, VII та IX скликань

Тобто, якщо зараз для Київської області встановлено розмір гро­шової компенсації вартості продуктів харчування для громадян 1 категорії 310 грн., то з прийняттям цього законопроекту така сума не може бути меншою за 470,5 грн., а для громадян 2 категорії —

За моєї ініціативи зареєстровано Законопроект має на меті збільшення компенсованої державою частки вартості продуктів харчування, якими забезпечуються гро­мадяни 1 та 2 категорій, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також визначення нижньої межі суми такої компен­сації.

Пропонується вести зміни до пункту 14 статті 20 та до пункту 6 статті 21 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", що дасть можливість підвищити з 50 до 75 відсотків компенсацію державою вартості продуктів харчування, встановленої законом для громадян 1 категорії, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визначити, що розмір такої компенсації для цієї категорії грома­дян не може бути менше 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої законом на 1 січня звітного року.

Змінами норм пункту 6 статті 21 пропонується підвищити з 25 до 50 відсотків компенсацію державою вартості продуктів харчування, встановлену законом для громадян 2 категорії, які постраждали вна­слідок Чорнобильської катастрофи, та визначити, що розмір такої компенсації для цієї категорії громадян не може бути менше 25 від­сотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої законом на 1 січня звітного року.

Тобто, якщо зараз для Київської області встановлено розмір гро­шової компенсації вартості продуктів харчування для громадян 1 категорії 310 грн., то з прийняттям цього законопроекту така сума не може бути меншою за 470,5 грн., а для громадян 2 категорії — близько 233 грн. ( зараз — 155 грн.).

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]