Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2012 08:50

Говори українською – будь патріотом

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

Закликаю відтепер говорити виключно українською. Нехай це буде відповіддю на брутальність по відношенню до нашої рідної мови. Відтепер говорити українською – прояв патріотизму і доказ не підтримки ганебного закону 9073 «Про засади державної мовної політики

I will speak only ukrainian language in the future.

Bede mowil tylko jezyka ukrainskiego w przyszlosci.

Ich werde nur ukrainische sprache in der zukunft sprechen

Я буду говорити тільки українсько мовою в подальшому.

Шановні Українці! Шановні громадяни!

Вчора був тяжкий день, бо був проголосований закон 9073 «Про засади державної мовної політики». Був проголосований не дивлячись на те, що комітет як раз в цей час розглядав поправки. Проголосований з порушенням закону«Про регламент ВРУ».

Розуміючи, що мовне питання зачіпляє глибинні прошарки підсвідомості, відчуваючи набуття української культури і насправді боліючи за майбутнє своєї держави, хотів би висловити глибоку повагу саме їй, українській мові.

Я вважаю себе патріотичною людиною. Налаштованою на захист державних інтересів, тобто інтересів України. Свою позицію щодо мовного питання визначав неодноразово. Повторю її ще раз: я категорично проти будь якого притиснення української мови. І це я говорю як українець. Без жодних пояснень і обгрунтувань. Бо так вважаю. З іншого боку, я маю переконання і з точки зору правової позиції: - бо проблеми мови у населення України нема! Ця тема підігрівається штучно і призводить до поляризації суспільства! При цьому принцип вільного мовного самовизначення, який визначений у законопроекті 9073, не встановлюється ані Конституцією України,ані міжнародно-правовими актами,ані Конвенцією Ради Європи про захист національних меншин, ані Хартією регіональних або міноритарних мов.

Закликаю відтепер говорити виключно українською. Нехай це буде відповіддю на брутальність по відношенню до нашої рідної мови. ВІДТЕПЕР ГОВОРИТИ УКРАЇНСЬКОЮ – ПРОЯВ ПАТРІОТИЗМУ І ДОКАЗ НЕ ПІДТРИМКИ ГАНЕБНОГО ЗАКОНУ 9073 «ПРО ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОЇ МОВНОЇ ПОЛІТИКИ».

Я не проти російської чи будь якої іншої мови. Але чи справа про мову? Мова йде про експансію іншої культури із ознакою насильства та штучності. Невже історія нас нічому не вчить? Так. Русифікація, яка почалася з Катерини великої, яка ще й подарувала нам кріпосне право, потім продовжилася Олександром 3-м, потім Миколою 1-2, потім Радянською владою - спрямована на придушення будь-яких українських національних ознак. Сьогодні триває наступ на мову – це наступ на кожного патріота нашої держави. Зроблена проба забити Її, затуркати, загнати «за Можайськ», створити всі умови щоб вмерла. Але кажу вам: НЕ ПОМРЕ УКРАЇНСЬКА МОВА. Бо для мене Мова і Мати слова синоніми. БО Я ПРОТИ! Я ПРОТИ ТАКОГО НАСИЛЬСТВА.

Як відомо, ми хочемо побудувати громадянське суспільство. При цьому єдиною беззаперечною ознакою такого устрою є самосвідомість його громадян, із наданням щоденних відповідей на заклики долі. А відповіді можуть бути різними. Проте є те об'єднавче, що може зробити кожен з нас – не дати вмерти українській в своєму житті: ГОВОРИ УКРАЇНСЬКОЮ, ДУМАЙ УКРАЇНСЬКОЮ, ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ – БО ТИ ЖИВЕШ В УКРАЇНІ!

   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]