Про автора

Ігор Янковський Український підприємець, фінансист, меценат

Професійна діяльність. Український підприємець, фінансист, меценат, голова Наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього".

З 1995 року брав участь у створенні та розвитку Торгового дому концерну "Стирол", найбільшого підприємства хімічного комплексу України, що спеціалізується на виробництві аміаку, азотних мінеральних добрив, полімерних матеріалів, фармацевтичних препаратів.

Займався розвитком міжнародної торгівлі концерну "Стирол" та налагоджував прямі взаємини з іноземними покупцями.

У 2009 році увійшов до Наглядової ради концерну "Стирол", очолив комітет з аудиту. Відповідав за впровадження європейських стандартів якості роботи всередині підприємства, розвиток корпоративних взаємозв'язків між його структурами.

З 2010 року після продажу концерну "Стирол" займаюсь фінансовою, торговельною та інвестиційною діяльністю на світових фінансових ринках.

У 2001 році заснував свій власний бізнес. На цей час це підприємства, які об'єднані в групу компаній Diamond Sphere Group, діяльність яких представлена у різних галузях економіки: фінансові послуги, залізничний та морський транспорт, сільське господарство, видобуток корисних копалин, ІТ-сектор.

Громадська діяльність. У 2012 році, спільно з дружиною Світланою, створив Всеукраїнський благодійний фонд «Ініціатива в ім'я майбутнього». Фонд займається розвитком сучасного мистецтва та культури, підтримує молоді таланти. Починаючи з 2014 року, ключовими напрямками діяльності Фонду є реалізація медико-реабілітаційних, історико-культурних та екологічних програм.

Фонд «Ініціатива в ім'я майбутнього» не залишився осторонь проблем, що виникли внаслідок війни на Донбасі. Починаючи з кінця 2014 року Фонд активно займається соціальною адаптацією дітей вимушених переселенців.

Освіта. З відзнакою закінчив Дніпропетровське медичне училище.

У 1994 році вступив до Міжнародного науково-технічного інституту (при НТУУ КПІ).

У 1996 році вступив до Long Island University CW Post, у Нью-Йорку, США.

В 1999 здобув ступінь бакалавра в галузі фінансів (BS Business Finance).

Контакти
E-mail: [email protected]