Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.11.2015 14:34

Українське поштове законодавство відповідатиме європейським нормам

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Фахівці Укрпошти продовжують брати активну участь в приведенні українського поштового законодавства у відповідність до європейських юридичних норм.

Фахівці Укрпошти продовжують брати активну участь в приведенні українського поштового законодавства у відповідність до європейських юридичних норм.

На виконання заходів плану імплементації Директиви Європейського Парламенту та Ради 97/67/ЄС від 15 грудня 1997 р. були розроблені пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про поштовий зв’язок», опублікованого на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України для публічного обговорення.

 Ця редакція законопроекту стала результатом скоординованої роботи профільних фахівців МІУ, Укрпошти та представників Групи підтримки України – спеціалістів з Європейської комісії у сфері поштового зв’язку.

 Законопроект спрямований на вдосконалення законодавчого врегулювання ринку послуг поштового зв’язку в Україні та задоволення потреб суспільства і економіки у пересиланні поштових відправлень шляхом адаптації норм законодавства України до норм актів ЄС згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Метою акта є забезпечення на основі норм європейського права врегулювання відносин між поштовими операторами України та центральними органами виконавчої влади та споживачами. Крім того, законопроектом передбачається вдосконалити систему регулювання ринку поштових послуг України в частині реєстрації поштових операторів.

Нова редакція Закону України сприятиме удосконаленню системи фінансового моніторингу, посиленню повноважень регулюючого органу – Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації (НКРЗІ), визначенню масштабів державної підтримки операторам в частині надання універсальних поштових послуг, зміни переліку універсальних поштових послуг та зміни поштової термінології.

У публічному обговоренні законопроекту беруть участь як органи центральної виконавчої влади, так і громадяни України (фізичні і юридичні особи). Зауваження та пропозиції до проекту закону, можна надсилати на адресу Міністерства інфраструктури України до кінця листопада.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]