Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.08.2015 12:19

Впровадження поштоматів – проект на шляху реформування Укрпошти

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Протягом останніх трьох років в Україні спостерігається значне зростання ринку E-commerce. Інтернет-торгівля виходить у лідери української економіки за темпами росту. Кожен рік її обсяг зростає на 25-35%. При цьому, дуже важливо мати державну мережу поштом

Протягом останніх трьох років в Україні спостерігається значне зростання ринку E-commerce. Інтернет-торгівля виходить у лідери української економіки за темпами росту. Кожен рік її обсяг зростає на 25-35%. При цьому, дуже важливо мати державну мережу поштоматів по всій Україні, що будуть задовольняти потреби українських споживачів з прийому та доставки товарів з інтернет-магазинів. І Укрпошта має намір збудувати таку мережу.

Впровадження в поштовій мережі Укрпошти поштоматів є дуже перспективним та актуальним проектом на сьогодні. Найближчим часом поштомати Укрпошти можуть з’явитися у відділеннях поштового зв'язку, на вулицях, у торговельних центрах або автозаправних комплексах. Швидке зростання ринку он-лайн продажів в Україні стимулює розвиток інфраструктури, яка надає послуги з доставки товарів для інтернет-магазинів.

За оцінками фінансових експертів, оборот вітчизняного ринку інтернет-торгівлі в 2014 році досяг $2 млрд., майже втричі перевищивши чотирирічні показники. За 2013 – 2014 р.р. об’єм ринку збільшився на 45%, тоді як зростання виробництва у агропромисловому комплексі, для порівняння, склало 10%. Зростання ринку E-commerce – тенденція загальносвітова. Світовий обсяг інтернет-продажів у 2014 році перебільшив $1трлн.

На сьогодні в країні працює близько 8 тис. інтернет-магазинів, причому 300 найбільших з них займають до 80% ринку. Особливо успішно в режимі онлайн продаються: побутова техніка, одяг та книги. У сегменті побутової техніки і електроніки кожна восьма покупка в Україні – віртуальна.

Послуги з доставки через поштомати цих товарів поки що займають незначну долю ринку, яку експерти оцінюють по-різному. Цей показник становить максимум 3%. Саме зараз Укрпошта має такий унікальний ресурс, як розгалужена мережа поштових відділень по всій України, що є вже готовим майданчиком для впровадження подібної послуги.

Враховуючи міжнародний досвід, мережа поштоматів може стати ефективним доповненням послуги «Кур’єрська доставка».

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]