Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.07.2015 15:26

Укрпошта допомагає військовим та постраждалим в зоні АТО

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Поштовики із великою шаною ставляться до захисників України. Саме тому жодна з дирекцій Укрпошти не залишилась осторонь збору допомоги для військових та постраждалих в зоні АТО.

Поштовики із великою шаною ставляться до захисників України. Саме тому жодна з дирекцій Укрпошти не залишилась осторонь збору допомоги для військових та постраждалих в зоні АТО.

Так , за І півріччя цього року Укрпошта перерахувала їм 14,6 млн. грн. та зібрала 8 тонн гуманітарної допомоги.

Фінансова допомога, зібрана працівниками Укрпошти, спрямовувалася на підтримку військових частин, ремонт та оснащення військової техніки, лікування поранених бійців, матеріальну підтримку колег-поштовиків, постраждалих внаслідок проведення АТО, а також тих, чиї найближчі родичі – бійці АТО – зазнали поранень чи загинули – і це лише неповний список того, на що витрачено кошти.

 До складу гуманітарної допомоги, яку постійно збирають в Укрпошті, традиційно входять медикаменти, предмети першої необхідності, продукти харчування, засоби особистої безпеки, одяг та теплі речі. Крім цього працівники підприємства збирають кошти для придбання предметів військової атрибутики (біноклі, водонепроникні костюми, автозапчастини для військових автомобілів), тощо. Призваним на військову службу працівникам Укрпошти, колеги допомагають збирати кошти для придбання засобів індивідуального захисту, передають посилки з продуктами харчування та предметами першої необхідності.

 Разом з тим, в регіональних дирекціях Укрпошти активно надавалися й інші види допомоги. Наприклад, Закарпатською дирекцією Укрпошти передано 600 літрів палива Чопському прикордонному загону; Запорізька дирекція підприємства забезпечила житлом у гуртожитку переселенців з Луганської та Донецької областей. Харківською дирекцією передано запасні частини ГАЗ, ЗІЛ, МТЗ-50 для 4-го окремого мотопіхотного батальйону 128 ОГПБр та в/ч ВО124; Чернігівською, Миколаївською дирекціями, а також дирекцією «Автотранспошта» постійно надається технічна допомога (техобслуговування та зберігання мобілізованої техніки), зокрема, здійснено частковий ремонт двох автомобілів (ЗІЛ-131 (3 од.), ГАЗ 66 (2 од.), УАЗ-469 (2 од.) та УАЗ 452 (реанімобіль), капітальний ремонт двигуна військового автомобіля та інша аналогічна допомога; працівники Чернігівської дирекції допомогли родині загиблого Дмитра Полегенька виорати та обсадити присадибну ділянку; у Миколаївській дирекції учасників АТО та членів їх сімей оздоровлюють на базі відпочинку «Поштовик».

Поштовики з різних дирекцій передають зібрану фінансову та гуманітарну допомогу через волонтерів, у центри допомоги біженцям чи безпосередньо до конкретних військових частин, шпиталів чи батальйонів.

Значна частина гуманітарної допомоги для військових і мирного населення зібрана без здійснення обліку її обсягів та підрахунку витрачених коштів, адже зроблено це не для звітності, а від щирого серця. Крім того, працівники Укрпошти активно підтримують волонтерські організації.

Піклуючись про захисників України, в Укрпошті дбають не лише про матеріальну допомогу, а й прагнуть усіляко підтримувати дух наших військових. Про це свідчать і випуски філателістичної продукції 2014 року, зокрема, серія конвертів «Героям Cлава!» та марка «За честь! За славу! За народ!», і акції, організовані національним оператором поштового зв’язку з метою підтримки бійців у зоні проведення АТО.

 Наразі в Укрпошті діє акція «Передплати пресу для захисника України», що має на меті привернути увагу громадськості до проблем забезпечення доступу військовослужбовців до інформації через вітчизняні періодичні друковані видання та проявити турботу про наших захисників.

Разом – ми велика сила. Коли кожен з нас робитиме свій внесок у спільну справу, ми обов’язково відстоїмо цілісність і незалежність нашої Батьківщини.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]