Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.06.2015 11:17

Завдяки корпоратизації Укрпошта стане конкурентоспроможною

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Укрпошта надає на всій території України послуги, доступні кожному споживачеві за доступною ціною, яку регулює держава, в заданий строк та зі встановленою якістю. У багатьох країнах оператори поштового зв’язку, які надають соціально значущі універсальні по

Укрпошта надає на всій території України послуги, доступні кожному споживачеві за доступною ціною, яку регулює держава, в заданий строк та зі встановленою якістю. У багатьох країнах оператори поштового зв’язку, які надають соціально значущі універсальні поштові послуги, отримують компенсації або дотації від держави, проте Укрпошта таких дотацій не отримує.    

Крім того, діяльність Укрпошти сьогодні є надто зарегульованою. Для прикладу, підприємство не має права надавати клієнтам гнучкі знижки, бо це в будь-який момент можуть прирівняти до корупційних дій.

Тому досить доцільним кроком у подальшому розвитку підприємства є перетворення Укрпошти на акціонерне товариство. Завдяки цьому підприємство стане більш мобільним, самостійним та створить можливості для залучення стратегічних інвесторів і значних обсягів інвестицій у високотехнологічні проекти.

Безумовно, процес корпоратизації відбуватиметься непросто. Однак моя мета як керівника – зробити все можливе, щоб він пройшов чесно і прозоро, а в законодавстві щоб було чітко виписано: «без права приватизації».

Я впевнений, що Верховна Рада залишить Укрпошту у стовідсотковій власності держави, надавши статус акціонерного товариства. Це в свою чергу означатиме, що національний оператор поштового зв’язку матиме передусім більшу свободу в діяльності на ринку і відповідно стане більш конкурентоспроможним.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]