Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.04.2015 11:46

Укрпошта взяла участь у Стратегічній конференції

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

У Женеві 13-14 квітня проходила Стратегічна конференція Всесвітнього поштового союзу, в якій взяли участь майже 750 делегатів приблизно зі 135 країн-членів ВПС, в тому числі і з України.

У Женеві 13-14 квітня проходила Стратегічна конференція Всесвітнього поштового союзу, в якій взяли участь майже 750 делегатів приблизно зі 135 країн-членів ВПС, в тому числі і з України.

Метою проведення даної Конференції було визначення майбутніх викликів та можливостей для поштового сектору як для одного з тих секторів економіки, який забезпечує найбільшу зайнятість та сприяє глобальній торгівлі, а також відпрацювання всесвітньої поштової стратегії, яка буде представлена на наступному Конгресі ВПС, що відбудеться у Стамбулі в 2016 році.

У групових дискусіях виступили більше 40 доповідачів. Обговорювали роль поштових послуг у сприянні глобальній торгівлі та створенні соціальної, фінансової та економічної доступності, роль поштових регуляторів в ситуації динамічного розвитку телекомунікаційного ринку та важливість інновацій для гарантування того, що поштові послуги та мережі залишаються релевантними для сучасного суспільства.

Під час Конференції  я ознайомився з досвідом інших країн у поштовій сфері, почув багато цікавої та корисної інформації, яку планую використати у розробці подальшої стратегії розвитку Укрпошти.

Замість традиційної пошти на сьогоднішній день поштова діяльність здебільшого зосереджена на логістиці та фінансових послугах. Зростання електронної комерції та відповідно обсягів поштових посилок, мінлива поведінка клієнтів серед інших факторів примушують державні поштові служби адаптуватися до потреб клієнтів.

Хочу зазначити, що незважаючи на політичну та економічну ситуацію в державі, представники ринку поштової логістики в Україні розробляють нові стратегії і підходи до надання послуг та форм роботи з клієнтами. Укрпошта впроваджує низку реформ, що дозволить вийти на підвищений рівень якості обслуговування клієнтів.

Так, вже запущені механізми щодо оптимізації роботи підприємства, створена нова структура, відпрацьовуються проекти з оптимізації логістичних процесів. Оновлюються магістральні плани, розширюється співпраця з поштовими службами різних країн. Особливу увагу за таких умов привертає сегмент міжнародних перевезень.

Укрпошта і надалі спрямовуватиме максимум зусиль на підвищення якості надавання послуг, що дозволить відкрити нові можливості для споживачів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]