Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.02.2015 11:09

Звільнення Єфремова під заставу – приклад недолугості судової системи

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Вже минув рік, як перемогли демократичні сили, а злочинці, які винні у розстрілах людей на Майдані, і досі не покарані.

Вже минув рік, як перемогли демократичні сили, а злочинці, які винні у розстрілах людей на Майдані, і досі не покарані. 

Правоохоронні структури дають можливість втікати всім фігурантам злочинного режиму.

Два попередні генпрокурори О. Махницькій і В. Ярема не виправдали довіри суспільства і майже нічого не зробили по розслідуванню гучних справ.

Новий генпрокурор Віктор Шокін взявся за діло, але суддівська команда не дає довести задумане до логічного завершення.

Прикладом недолугості системи є арешт Єфремова і звільнення його під заставу в три мільйони шістсот тисяч гривень. Враховуючи впливовість цієї фігури при режимі Януковича і суми грошей, які були розкрадені колишнім президентом і його соратниками, дана сума застави виглядає, м’яко-кажучи, сміхотворно.

Вважаю, що звільнення Єфремова з-під варти напередодні річниці розстрілу «Небесної сотні» є плювком в обличчя українському народу.

Крім того, цілком реально, що після звільнення Єфремов не сьогодні-завтра поповнить ряди політичних емігрантів-«регіоналів».

І хоча міліція та СБУ запевняють, що контролюють місце перебування Єфремова, і не допустять його втечі, -  у це мало віриться.

Варто лише пригадати нашумілу справу колишнього ректора Ірпінської податкової академії, регіонала Петра Мельника, який примудрився втекти з-під носа правоохоронних органів, навіть перебуваючи  в електронному браслеті. Дуже прикро, що у нашій державі взагалі бувають такі прецеденти.

Вважаю, що основними загрозами незалежному судочинству є судді-непрофесіонали,  політичний тиск на судову гілку влади, тотальна корумпованість судової системи.

І поки ми не подолаємо всі ці ганебні явища, ми не можемо сподіватися на неупередженість служителів Феміди та справедливе судочинство.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]