Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.09.2014 16:43

Залякування Кремля голослівні та покликані посіяти паніку

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

У відповідь на те, що Україна буде обмежувати поставки електроенергії до Криму, прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв пригрозив симетричними діями.

У відповідь на те, що Україна буде обмежувати поставки електроенергії до Криму, прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв пригрозив симетричними діями.

Однак залякування Кремля здебільшого голослівні, оскільки поставок електроенергії, які погрожує припинити російський Прем'єр, насправді не існує.         

Енергосистеми Росії та України працюють у паралельному режимі, і перетоки електроенергії є незначними.

Так, згідно даних Державної фіскальної служби, у минулому році імпорт російської електроенергії в перерахунку на гроші у становив 1,7 мільйонів доларів, а за 8 місяців 2014 року – 1,3 мільйонів доларів. У 2013 році експорт вітчизняного струму в Росію склав 0,065% всього електроенергетичного експорту, а  у 2014 році постачання електроенергії до Російської Федерації взагалі не здійснювалося.

Усі масштабні загрози в енергетичній сфері, які Росія могла здійснити проти нашої держави , вже реалізовані. Припинено постачання газу, зірвано і постачання вугілля. Однак Україна вже довела, що може прожити і без «сусіда-агресора» і не боїться його санкцій.

Так, нам буде нелегко, але ми впораємося. А нинішня політика Росії може обернутися для неї ще більшими втратами.

Мова йде про довгострокове послаблення стабільності роботи її енергосистеми. Адже Україна ще задовго до кремлівських погроз прийняла рішення про пришвидшення інтеграції з об’єднаною енергосистемою Євросоюзу.

Тому погрозливі заяви російських посадовцiв варто сприймати спокійно,  адже вони покликані лише посіяти паніку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]