Про автора

Ірина Лоюк Голова Громадської організації "Простір можливостей"
Професійна діяльність. Голова Громадської організації "Простір можливостей", кандидака юридичних наук, екс-радниця міністра з питань охорони здоров'я, міністра у справах ветеранів.

Авторка дослідження щодо стійкості громад в умовах війни, навчального курсу з питань стікості, а також інших, що пов'язані з відновленням у зв'язку з війною.

Співавторка законодавчих актів: Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства, Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я, Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей, низки підзаконних актів, що включають документи на рівні держави і громад. 

ГО "Простір можливостей" працює над системою реінтеграції ветеранів і ветеранок в цивільне життя. За нашим переконанням, ветеранська спільнота - це люди які здатні розвивати свою громаду і країну, є важливим ресурсом для розбудови країни, тому ми прагнемо створити умови для відновлення ветеранів і ветеранок з подальшим залученням до активного життя. 

Організація стала ініціатором створення Коаліції ветеранських просторів. Коаліція - це мережа, яка складається з 21 організації. Учасники Коаліції працюють майже на всій території України та впроваджують програми допомоги та підтримки ветеранів і ветеранок, їхніх сімей на рівні громад. Зокрема, така підтримка включає: юридичну і психологічну допомогу, надання освітніх послуг, послуг перекваліфікації та пошуку роботи, самозайнятості та відкриття власної справи, впровадження заходів національно-патріотичного виховання тощо. Всі ці програми реалізуються за високими стандартами, з урахуванням потреб громад і направлені на їхній розвиток. З початком повномасштабного вторгнення, поряд з вказаною роботою, ветеранські простори перетворилися на волонтерсько-гуманітарні центри, що забезпечують допомогою як Захисників і Захисниць, так і цивільне населення.
Контакти
E-mail: [email protected]