Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.03.2016 18:34

Весняне загострення, або прем'єр-шоу

Журналіст, громадський діяч

Вслід за Кабміном, який уже давно живе у віртуальному світі, проблеми почали з'являтися і на Банковій.

Ознайомившись з ініціативою Президента щодо нового очільника уряду склалося враження що в АП поселилися російські пранкери. Проте, якщо це не фейк, то пропозиція очолити Садовому Уряд - це чергове свідчення неадекватності Банковоі. Вслід за Кабміном, який уже давно живе у віртуальному світі, проблеми почали з'являтися і на Банковій.

По-перше, Украіна є парламентсько-президентською республікою і питання коаліціі має вирішуватися парламентськими фракціями, а не в АП. 

По-друге, в Украіні є діючий прем'єр-міністр і намагання поділити шкурку ще поки невбитого кролика - передчасна дія.

По-третє, коаліція парламентських фракцій " Європейська Украіна" де-юре існує, незважаючи на оголошення про вихід з неі фракцій "Батьківщина" і "Самопоміч". Якщо б було офіційно оголошено про розвал коаліціі, лише тоді Президент, як це відбувається в цивілізованих європейських країнах, мав би доручити сформувати Уряд лідеру найбільшої парламентської фракції. 

 Але маємо те, що маємо. На жаль, керманичі України знову загралися в політичні "міждусобойчики" і вже забули що в Украіні йде війна і країну треба реформувати по-справжньому, а не робити лише гучні заяви і влаштовувати дрібні політичні  провокації.

Як я й прогнозував,  напередодні розгляду звіту Уряду у ВР, можновладці візьмуть трьох тижневу перерву для зясовуванння стосунків, але домовитися не зможуть. Сьогодні це вже очевидний факт і це вже навіть підтвердив спікер  ВР Гройсман, повідомивши, що тритижневі консультації політичних сил на різному рівні так і не знайшли рішення для виходу з політичної кризи.

Політична криза тільки посилюється. А здатність українських політиків наступати на одні й теж самі граблі - є найстабільнішою традицією на Печерських пагорбах.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]