Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.07.2015 13:50

Мукачево-2: тінь Медведчука?

Журналіст, громадський діяч

Сьогодні Мукачеве може стати предтечею "гайдамаччини" або самосудів по всій Україні

Тихе провінційне місто Мукачево знову в центрі уваги!

Перший раз Мукачівська епопея відбулася після виборів 2002 року. Пізніше, ці події «охрестили» як безпрецедентне політичне протистояння, яке привернуло увагу всього світу й пізніше було назване найбруднішими виборами в новітній історії України. Усі ганебні виборчі технології влади були викриті: апробація масових фальсифікацій під орудою міліції, місцевих бандитів і під керівництвом кума Путіна - Медведчука. Тоді Мукачеве стало місцем відпрацювання  псевдовиборів 2004 року і "предвісником" першого Майдану.

Події в Мукачевому, які відбулися 11 липня цього року, викрили усі внутрішні проблеми української правоохоронної системи: міліцейське «кришування» бандоформувань, використання мандату депутата, корупція прокуратури і дволикість центральної влади. Все те, з чим намагається боротися суспільство і чого не хоче робити влада.

Безумовно, ці  події не залишиться без наслідків. Зверніть увагу, попри очевидні протизаконні дії «Правого сектору», ця організація має більшу довіру у суспільства, ніж українська влада.  Яка з а рік правління  втратила суспільну довіру та  авторитет. І цей процес - незворотній.

І як би зараз різні сторони не називали події на Закарпатті: провокація ПС чи диверсія Московії, скільки б постів не написав Аваков у Фейсбуці, але факт залишається фактом, - через півтора року після Майдану, в Україні процвітає контрабанда, а народні депутати утримують власних бойовиків, яких покриває МВС

Я неодноразово звертав увагу представників влади, що лінія фронту на Сході це - не єдине місце протистояння демократичної України і Путінського феодалізму. Успіх України полягає в економічному зростанні та побудові справедливого суспільства, а не брехні і пошуку «інакомислія». Уже врешті треба зрозуміти, що ніяка надсучасна армія не захистить країну, коли всередині неї продовжуватимуться побори в правоохоронних органах, процвітатиме корупція, вестиметься провальна кадрова політика, а в рішеннях влади превалюватиме політична доцільність над суспільними інтересами і пануватиме суцільна брехня. Держава є сильною тоді, коли її підтримує народ. Не можна говорити про люстрацію, а насправді на посади призначати медведчуківців, регіоналів, родичів і бізнеспартнерів; не можна кричати про боротьбу з корупцією і давати можливість втікати з країни корупціонерам; не можна говорити про децентралізацію, а будувати монархію, не можна говорити, що йдемо у Європу, а самому приторговувати з Московією! Це двулико, огидно і очевидно!

У 2002 році громада Мукачева знайшла спосіб перемогти владу під час виборів і показала усій Україні, що прогнилу правоохоронну систему тодішньої України і брехливі технології Медведчука, можна подолати правдою і народною згуртованістю.

Сьогодні  Мукачеве може стати предтечею "гайдамаччини" або самосудів по всій Україні. Це коли на фоні злочинної бездіяльності влади, громадяни братимуть на себе функції правосуддя. І це означатиме, що діючій владі приходить кінець, бо якщо нинішні можновладці не припинять брехати і не почнуть працювати на Державу, то наступна барикада буде зведена на Грушевського. І це вже реальна можливість для Путіна поглинути усю Україну. І у цьому винувата влада…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]