Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.05.2015 17:58

Боротьба з корупцією: реальність чи імітація?

Журналіст, громадський діяч

Сьогодні народні депутати 258 голосами проголосували за призначення  Ігоря Білоуса головою Фонду державного майна – державного органу, який за планами Уряду, потягом наступного року має розпродати майже усе залишкове державне майно.

Сьогодні народні депутати 258 голосами проголосували за призначення  Ігоря Білоуса головою Фонду державного майна – державного органу, який за планами Уряду, потягом наступного року має розпродати майже усе залишкове державне майно.

Дивно, що прем’єр-міністр подав на цю посаду кандидатуру людини, яку ще в березні місяці «витіснив» з посади керівника Державної фіскальної служби України ( http://economics.unian.ua/finance/1047813-yatsenyuk-doruchiv-rozsliduvati-diyalnist-kerivnitstva-fiskalnoji-slujbi.html). Таке  рішення Кабміну прем’єр  Яценюк пояснив численними зверненням підприємців, які стверджували, що система роботи фіскального відомства пронизана корупцією. Керівник Уряду звернув особливу увагу на «організовані злочинні угруповання за участю представників служби безпеки, митників, прокурорів, міліціонерів, які займаються відмиванням грошей, кришуванням митниці та створенням схем, що призводять до розграбування країни, яка перебуває в стані війни». 

Як стверджують джерела, відставці І.Білоуса передувало службове розслідування діяльності Фіскальної служби щодо неналежного виконання ним та його заступниками службових обов'язків. за результатами якого, його заступників - Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка було звільнено. Ігорю Білоусу дали можливість піти самостійно. Крім цього, прокуратурою столиці було відкрите кримінальне провадження за фактом можливого отримання службовцями ДФС неправомірної вигоди при розмитненні товарів на кордоні. 

Не минуло і двох місяців, як Арсеній Яценюк вніс до парламенту проект постанови про призначення Білоуса на посаду голови ФДМ. Тепер залишається запитати у пана Яценюка,  хто ж такий Ігор Білоус:  корупціонер чи незамінний державний управлінець?  Бо виходить, що нас ввели в оману, та от не відомо коли, чи то у березні чи то сьогодні.

Якщо так і надалі урядовці будуть безвідповідально ставитися то своїх слів і дій, то можливо, невдовзі, на державну службу повернуться «показово» арештовані на засіданні Уряду Сергій Бочковський та Василь Стоєцький.

То ми, шановні можновладці, боремося з корупцією, чи імітуємо боротьбу?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]