Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.05.2015 17:14

Хто перший "на вихід"?

Журналіст, громадський діяч

Звична риторика провладних політиків і звинувачення у всіх бідах Путіна і сепаратистів - перестає бути «лакмусовим папірцем» фактичної бездіяльності українських високопосадовців.

Останнім часом,  критика Уряду з боку експертів, політиків, іноземних партнерів і суспільства,  щодо «гальмування» проведення реформ в Украйні звучить все частіше.

Звична риторика провладних політиків і звинувачення у всіх бідах Путіна і сепаратистів - перестає бути «лакмусовим папірцем» фактичної бездіяльності українських високопосадовців. «Інформаційний туман» розсіюється і все більше людей розуміють, що Україна має проблеми не лише на сході, але й всередині країни де процвітає тіньова економіка, зростає корупція, відбувається безкарне обкрадання самих незахищених верств населення через тарифну політику уряду. Інколи складається враження, що війна на сході найбільш вигідна владі, бо це - не лише можливість приховати своє «бездарне» управління, але й підзаробити.

На противагу намаганням  об’єднати суспільство довкола зміни системи влади,   можновладці вкинули в суспільство ідею адміністративної реформи, яка належно не підготовлена, не обговорена громадами і яка поновила конфлікти на місцях.

Поряд з тим, урядові кабінети  почали залишати іноземні фахівці, які ще пів року тому, були панацеєю порятунку України. Їх «викидає» радянська система влади, яка і досі панує в найвищих органах влади. Усі заявлені реформи «буксують». Не виконуються Президентська стратегія - 2020, Програма дій Уряду, Коаліційна угода.

Замість посилення обороноздатності країни, ми все частіше спостерігаємо за звинуваченнями добровольчих батальйонів та волонтерських груп з боку влади. Так виглядає, що єднання нації , яка з’явилося внаслідок  агресії Путіна, починає зникати. На перший план виходить безвідповідальний і безкарний український чиновник, який не дивлячись на зовнішню агресію продовжує грабувати. І політик, який будує абсолютну владу «під себе». Просвітління в головах суспільства змушує «урядових камікадзе» шукати винних у провалі зміни системи влади яка мала відбутися після «вигнання» Януковича.

Боячись відповідальності, Арсеній Яценюк шукає «козлов отпущения». Ними можуть стати депутати коаліції, які за словами прем’єра,  мають «піти на вихід», якщо вони   не хочуть працювати в «європейській коаліції», про що прем’єр заявив сьогодні на презентації плану законодавчого забезпечення реформ. Очевидно, що в подальшому, ті політики, які не підтримуватимуть урядових ініціатив, або далі наполягатимуть на «процвітанні» корупції в Уряді,  будуть визначені прем’єром – «ворогами України» і на них буде спроба почепити усю відповідальність за реформаторський провал.

Скажіть, правда ж непоганий хід на випередження?

Тримаю парі, що з такими темпами, за декілька місяців ми дочекаємося відставки Уряду, або ж матимемо позачергові вибори до ВР.    

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]