Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2014 13:11

Парламентський склероз чи зрада Майдану!

Журналіст, громадський діяч

Громадська кампанія «За відповідальну владу» наполягає на політичній відповідальності українських партій і політиків за дії і бездіяльність, які призвели до узурпації влади Януковичем, втрати територіальної цілісності України і смерті тисячі громадян у роз

17 червня 2014 року має увійти в історію українського парламентаризму, як ще один ганебний день невиконання обіцянок народними депутатами. Сьогодні відбулося голосування щодо включення до порядку денного засідання ВР проектів законів про внесення змін до виборчого законодавства. Усі намагання включити це питання до порядку денного  були успішно провалені. В тому числі і голосами учасників діючої коаліції. Зокрема, за жоден із законопроектів не голосували депутати, які входять до депутатських груп – членів коаліції «Економічний розвиток» і «Суверенна європейська Україна». І це не дивно, оскільки ці групи були створені на руїнах ПР, а перевибори можуть їх позбавити можливості повернутися до парламентської зали.

Дивує позиція депутатів фракції «Батьківщина». Попри вчорашні заяви їхнього боса Сергія Соболєва, що фракція підтримує дострокові парламентські вибори, але для їх проведення потрібно змінити виборче законодавство, майже два десятки депутатів від «Батьківщини» вперто не голосували навіть за включення цього питання до порядку денного. 

Більше 20 депутатів цієї ж фракції провалили голосування і за проект  Постанови про звернення Верховної Ради України до Президента України у зв'язку з подіями на Сході України. Не пройшло й доби з моменту гучних  заяв про введення надзвичайного стану на Донбасі того ж Соболєва, який  ще вчора так переживав , щоб права громадян були захищені, щоб проводились ефективні військові дії по боротьбі з тероризмом…   

Що це, політична непослідовність,  черговий обман виборців чи зрада? Невже така потужна політична сила як «Батьківщина», поряд з комуністами і регіоналами, боїться перевиборів до Верховної Ради України, до чого їхні депутати закликали зі сцени Майдану ще кілька місяців тому?

А в цей час учасники громадянських середовищ пікетували Верховну Раду і намагалися донести до депутатів, що суспільство вимагає розпуску парламенту, який себе дискредитував. Проте, окремі депутати, які в медіа часто розказують, що вони за виконання вимог народу, не почули голосу представників Майдану!

Громадська кампанія «За відповідальну владу» наполягає на політичній відповідальності українських партій і політиків за дії і бездіяльність, які призвели до узурпації влади Януковичем, втрати територіальної цілісності України і смерті тисячі громадян у розв'язаній війні українофобами з депутатськими значками!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]