Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2018 17:21

Стягнення “безнадійного” боргу з ліквідаційного банку - реально

В.о. начальника Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Вперше за тривалий час Офісу вдалося забезпечити надходження коштів від ліквідаційної банківської установи, що надійшли від продажу ФГВФО її активів.

Ми неодноразово писали про нарощення податкового боргу, яке провокується недосконалістю нашої нормативної бази. Стосується це, в першу чергу, тих підприємств, які, на жаль, більше не беруть участі в економічному житті країни та не є активними платниками податків в прямому сенсі цього виразу, - банків у процесі ліквідації. З тими зобов’язаннями, що вони змушені декларувати, хоч і не ведуть жодної прибуткової діяльності, ми, сподіваюся, скоро дамо раду разом з ДФС і Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. А тим часом, з ними є ще одна проблема. Навряд чи когось здивую ствердженням, що за досвідом стягнення «старих» податкових боргів через приєднання до кредиторських вимог не є гарантованим шляхом до погашення податкового боргу таких установ.

Але нарешті ця практика починає руйнуватися, в першу чергу – дякуючи співпраці, яку ми налагодили з представниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Відтепер стало можливе надходження коштів від ліквідаційної банківської установи, що надійшли від продажу фондом її активів, та їх сплата до Державного бюджету України.

         Вже в лютому 2018 року, за результатами провадження таких спільних зусиль, вдалося забезпечити сплату ліквідаційним банком податку на прибуток в обсязі 28 млн грн.

Що далі? Ми продовжуємо співпрацю між Офісом та ФГВФО, в першу чергу - щодо розробки й впровадження дієвої нормативної бази для адміністрування ліквідаційних банківських установ, щоб можна було не накопичувати “паперові” борги і стягувати реальні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]