Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.01.2015 11:24

Громадянин не платник податків - секта Рими Білоцерковської робить все

Директор ТОВ "Юридичні технології Києва"

оглянемо таку тезу «Громадянин не платник податків»

Як стверджується на розповсюджуваному тексті заяви до податкового органу від імені громадянина, мотивування тому, що громадянин не є платником податків виходить з того, що в Декларації про державний суверенітет України N 55-XII  від 16 липня 1990 року  Верховної Ради  Української РСР, п.1 , 3 .6 та 7  розділу  VI. ЕКОНОМІЧНА САМОСТІЙНІСТЬ  встановлює , що

“Народ України має виключне право на володіння, користування і розпорядження національним багатством України.

Земля, її надра, повітряний простір, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території Української РСР, природні ресурси її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, весь економічний і науково-технічний потенціал, що створений на території України, є власністю її народу, матеріальною основою суверенітету Республіки і використовуються з метою забезпечення матеріальних і духовних потреб її громадян.

Підприємства, установи, організації та виробничі одиниці, розташовані на території Української РСР, вносять плату за використання землі, інших природних і трудових ресурсів, відрахування від валютних надходжень, а також сплачують податки до місцевих бюджетів”.

Декларація є основою для нової Конституції, законів України ...”

    З 28.06.1996 року - дня вступу  в законну силу Конституції України загальнонародна власність громадян Української РСР  перейшла до  власності народу України  та територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах :

- українського народу на 24.08.1991 року на “ землю ( основне національне  багатство ), її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу ( ст.13 та 14  Конституції України ) ”;

територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах на “ рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, що є в комунальній власності ( ст.142 та 143 Конституції).

   Кожен з громадянин України є по-перше власником 1/46- мільйонної частки  у власності Українського народу держави , а по-друге  як член територіальної громади  на території якої він проживає власником 1/N- нної частки територіальної громади , а взагалі  власником національного багатства    ( загальнонародної власності ) держави  Україна.

   І тому логічним є те,  що  платниками податків   є підприємства, установи, організації та виробничі одиниці, розташовані на території України  та   вони ж вносять плату за використання землі, інших природних і трудових ресурсів, відрахування від валютних надходжень, так як ці  юридичні особи  на відміну від громадян України не є власниками ні держави, ні територіальних громад  згідно ДЕКЛАРАЦІЇ про державний суверенітет України N 55-XII  від 16 липня 1990 року та ст.13 ;14 ст.142 та 143 Конституції України. А тому, стаття 67 Конституції України “Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом” стосується  виключно вищезазначених платників податків.

Проте, така теза ХИБНА.


Зауважу, що за доктриною прихильників Римми Білоцерківської – Конституція є однією з найкращих у світі і Європі. З чим я особисто погоджуюся. Проте, тут вони виступають саме проти Конституції України.

То що це? Подвійні стандарти?

Я згоден, що логіка міркувань вірна – не мають бути громадяни платниками податків, якщо виходити з Декларації та положень щодо власності народу України та тергромад, проте, якщо виходити з того, що ст. 67 Конституції України знаходиться в розділі ІІ «Права, свободи і обов’язки громадянина і людини» то, конституційний обов’язок “Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених закономстосується саме громадян України, людини.

Тобто, за Конституцією України - громадяни мають сплачувати податки!!!


Отже, застосувати на практиці того, що громадянин не платник податків - дуже сумнівна річ. І є більше охлократичною, популістською заявою, ніж реальним засобом протидії злочинній владі.

Тут ми маємо видавання бажаного за дійсне. А це основа діяльності саме різноманітних сект.

Тобто, через відсутність глибинних, системних юридичних знань у одного «вождя» весь вірний і правильний рух за територіальні громади є під загрозою дискредитації. Саме тому я й виступаю, що цей рух має йти знизу, і боже збав в ньому мати вождя.

При нагоді, покажу й на інших прикладах абсурдність деяких заяв цієї групи - ГО "Правовий простір", "Асамблея малого та середньогог бізнесу" тощо.


Ігор Кізіма, магістр права державного управління та місцевого самоврядування

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]