Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.10.2017 13:02

Адвокати-підприємці. Раді адвокатів України все ясно

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

20 липня 2017р. я звернувся до Ради адвокатів України за роз'ясненням Правил адвокатської етики. Зокрема, чи є порушенням вимог ч. 1 ст. 7 та ч. 1 ст. 12 Правил адвокатської етики порушення адвокатом, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально,

20 липня 2017р. я звернувся до Ради адвокатів України за роз'ясненням  Правил адвокатської етики.

Зокрема, чи є  порушенням вимог ч. 1 ст. 7 та ч. 1 ст. 12 Правил адвокатської етики порушення адвокатом, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально, вимог законодавства щодо обов’язкового перебування на податковому обліку як самозайнятої особи, що здійснює незалежну професійну діяльність.

Спочатку питання видалося діячам адвокатського самоврядування складним. 04 серпня навіть було прийнято рішення про пернесення розгляду мого звернення "у зв'зку з необхідністю його додаткового дослідження, доопрацювання та створення робочої групи для вивчення питань, порушених у зверненні".

Довго чи коротко робоча група досліджувала та доопрацьовувала порушені у зверненні питання, але 22 вересня 2017 року Рада адвокатів вирішила, що питання ті "додаткового тлумачення Радою адвокатів України не потребують з огляду на їх зрозумілий для практичної реалізації характер та зміст".

Нічого більш конкретного Рада адвокатів України сказати не наважилася.

І причини такої лаконічності, боюся, дійсно цілком очевидні.

Я, до речі, чув, що Раду адвокатів України просили розяснити, чи є порушенням  Правил адвокатської етики  приєднання до так званих адвокатур так званих ДНР/ЛНР. Відповідь буде такою ж мудрою і зрозумілою?

Screen Shot 2017-10-26 at 12.57.26.png

131314456.png


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]