Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.12.2015 10:58

Представництва Національної асоціації адвокатів України

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

До порядку денного засідання Ради адвокатів України, що відбудеться 17 грудня 2015р., включене питання про представництва Національної асоціації адвокатів України у Словацькій, Латвійській та Чеській республіках.

До порядку денного засідання Ради адвокатів України, що відбудеться 17 грудня 2015р., включене питання про представництва Національної асоціації адвокатів України у Словацькій, Латвійській та Чеській республіках.


Відповідно до рішення Ради адвокатів України, представництво НААУ у США, хоч і назване "відокремленим іноземним підрозділом (представництвом)", таким не може бути, оскільки є юридичною особою.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на день написання цього тексту НААУ не має відокремлених підрозділів.

На сьогодні у штаті Нью-Йорк зарестровано місцеву неприбуткову корпорацію (domestic non-for-profit corporation) UKRAINIAN NATIONAL BAR ASSOCIATION IN THE UNITED STATES.

З наявної інформації важко судити, чи має НААУ бодай якийсь формальний стосунок до згаданої юридичної особи, чи є НААУ членом (member) цієї корпорації.

Тобто ми маємо ще один приклад специфічно творчого підходу нашого самоврядування до реалізації норм українського законодавства.

Відповідно до рішень РАУ створюється "представництво", що не є представництвом, "відокремлений підрозділ", що не є відокремленим підрозділом.

Затвердженим Радою адвокатів України Положенням про іноземне представництво Національної асоціації адвокатів України за кордоном,  також визначено, "іноземне представництво НААУ за кордоном є юридичною особою".

Тож структура представництв Національної асоціації адвокатів України у Словацькій, Латвійській та Чеській республіках обіцяє бути не менш цікавою.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]