Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.07.2012 22:36

А працювати не пробували?

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Пригадується старий анекдот, коли директору підприємства, який постійно скаржився на проблеми, поставили саме це питання: "А працювати не пробували?"

             Пригадується старий анекдот, коли директору підприємства, який постійно скаржився на проблеми, поставили саме це питання: "А працювати не пробували?"
           Знову і знову чути в засобах масової інформації слова про те, що розвиток відновлюваної енергетики під загрозою, що погана енергетична стратегія, що Пашкевич - молодець, а ось Бойко ... взагалі консерватор і недалекоглядний керівник.

            Прочитавши чергову агітку від Пашкевича, мимоволі починаєш задавати питання.
http://biz.liga.net/all/tek/novosti/2253964-ukraine-nuzhno-menyat-energeticheskuyu-politiku-pashkevich.htm
             Хто такий Бойко, не знає тільки ледачий і який не вміє читати. І які у нього погляди на енергетику, теж зрозуміло. Природно, що керівник Міністерства буде відстоювати ті позиції, які зручні і зрозумілі йому та його команді. Тим більше відновлювана енергетика не належить до сфери управління Міністерства, що  необхідно виправляти негайно.
            Не може розвиватися  відновлювана енергетика сама по собі, вона повинна розвиватися в тісній взаємодії з модернізованою традиційної енергетикою, будівництвом акумулюючих потужностей, створенням "розумних" мереж.                 
         Створені попередниками сьогоднішньої влади умови для "зеленої" енергетики зрушили цей напрямок з мертвої крапки. Механізми працюють, інвестиції йдуть, не дивлячись ні на що. І тепер можна сидіти в кріслі Голови державного Агентства з енергоефективності та вдавати з себе захисника відновлюваної енергетики. Тим більше, нічого робити не вміємо.
           Інвестори самі розберуться з Бойко, пан Пашкевич. Обумовлять умови і все буде добре у відновлюваної енергетиці.
           А ось що відбувається з енергоефективністю та енергозбереженням?
           Чому вже майже рік не працюють територіальні управління?
          Чому люди без зарплати і майно на сотні мільйонів знаходяться "в повітрі"?    
           Чому повністю розвалена система державної експертизи? 
          Чому Агентство займається організацією танців на гроші Євросоюзу, замість розробки та впровадження державних стандартів енергоємності?
          Коли з'являться нові нормативні акти щодо зменшення енерговитрат в бюджетній і комунальній сферах?
         Чому врешті-решт два роки Агентство ігнорує Указ Президента, який зобов'язує Агентство займатися державним наглядом за енергоефективністю та енергозбереженням?
          Куди дивиться Адміністрація Президента?   

         Такого жахливого стану з державною системою енергоефективності та енергозбереження ще не було. І вистачить ховатися за досягнення приватних інвесторів у  відновлювану енергетику, пора показувати свою роботу.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]