Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.07.2012 13:54

Комплекс "скляні намиста" або чому ми не виробляємо, а імпортуємо?

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Україна маючи потенціал у машинобудуванні, приладобудуванні, високих технологіях, розробці програмного забезпечення продовжує виступати в ролі індіанця-тубільця який бажає отримати імпортні "скляні намиста" в обмін на природні ресурси.

      Україна маючи потенціал у машинобудуванні, приладобудуванні, високих технологіях, розробці програмного забезпечення продовжує виступати в ролі індіанця-тубільця який бажає отримати імпортні "скляні намиста" в обмін на природні ресурси.  

   Черговими високотехнологічними "скляним намистом" можуть стати електромобілі та інші электротранспотные пристосування.  У ВРУ поданий  Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування операцій із ввезення на митну територію України електромобілів, гібридних автомобілів, електровелосипедів, електроскутерів, електромотоциклів та звільнення від земельного податку новостворених електро-АЗС) № 10667 від 25.06.2012 ( http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=43847

     Здавалося б створюються умови для впровадження електромобілів, радіти треба. А радість не хоче з'являтися. Вся ідея полягає в тому, що б звільнити від податків тільки електромобілі які ВВОЗЯТЬСЯ, а не законодавчо закріпити звільнення від податків ВИРОБНИЦТВО цих самих екологічно чистих машин. 

    Так і напрошується питання, хто вирішив придбати собі імпортний електромобіль або гібрид? А платити мито не хочеться. До речі, не дуже дешеві вироби. А хочеться долучитися до "зеленого" світового руху. Хочеться як голлівудські зірки красуватися на електромобілі? А налагодити виробництво в Україні слабо? 

     Ну хоча б для початку великовузлове складання? Або знову будемо вивозити свої ресурси і ввозити те, що могли б робити самі? 

     Така ж ситуація з "плачем" інвесторів від "зеленої" енергетики, яким "заважає" високий відсоток, на їх думку, вітчизняних комплектуючих у проектах. Не хочуть вони запускати виробництво в Україні. Краще готове привезти, без мита і ввізного ПДВ, працювати без податку на прибуток та ще і нехай вся країна на завищені "зелені" тарифи розщедрюється. 

     Треба думати про українське виробництво, а не тільки про закордонні банківські рахунки, шановні інвестори.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]