Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.06.2012 00:16

Вперед до енергетичної залежності?!

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Тепер в Україні немає марнотратства енергоресурсів. В Україні все чудово. Ми вже попереду всіх. Ми перемогли перевитрати енергоресурсів.

        Поки країна роздирається  черговий раз з питання кому і як розмовляти в Україні, ВР ухвалила в першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо діяльності Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів) 46 59-VI від 24.04.2012 Ініціатор законопроекту Мірошниченко Ю.Р.
    Законопроект ПОВНІСТЮ ліквідує законодавче закріплення державного контролю за недопущенням безвідповідального використання енергоресурсів. Повністю ліквідується інститут державного нагляду з енергозбереження.
Залишився один крок до мрії всіх постачальників енергоресурсів і тих, хто безвідповідально їх використовує.
      Ніхто і ніяк не зможе обмежити нераціональне використання газу, вугілля, нафтопродуктів, електроенергії.
        Ніхто не зможе дати по руках ледачому бюджетникові, який не хоче зменшувати витрати. 
     Ніхто не зможе зупинити нахабного комунальника, що списує зайві витрати енергоресурсів у тариф.
       Ніхто не зможе ввести нові стандарти енергоемкости продукції, послуг та стандарти будівельних конструкцій. 
  Ніхто врешті-решт не буде відповідати, навіть в адміністративному порядку, за не утеплену теплотрасу, зруйновану теплоізоляцію котла і витік засувки.
     Всі будуть чекати тільки, коли хтось дасть грошей. Думати і шукати резерви самому вже не треба.
    Тому що ліквідується повністю баланс "покарання - стимул". Тепер можливо буде тільки стимул. Стимул, зазвичай, дістається тільки "правильним" структурам. 
    Можна говорити про необхідність поліпшення державного нагляду. Про те, що в першу чергу він повинен бути направлений на бюджетну сферу, на комунальні підприємства. Але коли забирається навіть поняття марнотратства енергоресурсів. 
      Це нагадує… історію, коли вирішили вольовим порядком, що злочинності у СРСР немає. Міліція перестала працювати проти злодіїв у законі. Їх же ніби як не стало. Вирішили і все. Не дивлячись ні на які факти. 
    Голосуванням вирішили, що в Україні немає марнотратства енергоресурсів. В Україні все чудово. Ми вже попереду всіх. Ми перемогли перевитрати енергоресурсів. Ура!
    Дякуємо вам, народні депутати! Ви остаточно перетворюєте енергоефективність і енергозбереження в Україні у фікцію!
       Вперед до енергетичної залежності??!!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]