Про автора

Ігор Артюшенко Народний депутат Верховной Ради України VIII скликання (2014-2019)

Професійна діяльність. Народний депутат України, голова Запорізької територіальної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», член комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. За даними незалежної платформи VoxUkraine увійшов до п’ятірки рейтингу реформаторів iMoRe з результатом 288,65 балів з 300,65 можливих.

Український громадський активіст, голова об’єднання «Українська справа» у м. Запоріжжя, один зі співорганізаторів Запорізького Євромайдану. Народився 21 вересня 1984 року у м. Запоріжжя у родині інженерів.

2006–2009 — одночасно з навчанням у медичному університеті працював медбратом в Міській лікарні №5, у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, у відділенні політравми.

2010–2012 — працював спеціалістом відділу по роботі з лікарями ТОВ «Мікролайф-Сервіс».

2012–2013 — працював керівником медичних представників компанії «Долфі-Україна» (національний менеджер). Звільнений за власним бажанням у зв’язку з подіями 26 січня 2014 в м. Запоріжжя і подальшим затриманням та арештом.

З лютого 2014 року — головний редактор газети «Українська справа. Запоріжжя».

Громадська діяльність. У 2006 році — заступник голови Студентської ради Запорізького державного медичного університету.

З 2009 по 2012 рік — голова Запорізької обласної молодіжної організації «Небо».

З 2011 року — уповноважений представник Міжнародної благодійної організації «Центр національного відродження» (м. Київ) у Запорізькій області.

У 2012 році — координатор громадського руху «Чесно» у Запорізькій області.

З 2012 року — голова суспільно-політичної організації «Українська справа», яка стала одним з основних організаторів Євромайдану в Запоріжжі.

З 2012 по 2013 — один з лідерів антикорупційного руху «Стоп-відкат», що займався розслідуваннями корупційних схем у сфері бюджетних закупівель.

З квітня 2014 року є головою Комітету громадського контролю за діями влади при Запорізькій обласній державній адміністрації.

У 2014 році висунутий від Блоку Петра Порошенка по мажоритарному округу №75 (Ленінський і Заводський райони Запоріжжя) до Верховної Ради України. Переміг, набравши 30% голосів.

З 2014 року Народний депутат України, член фракції Блок Петра Порошенка ВРУ.

З 2014 року член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань проведення технічної експертизи будівельних робіт та перевірки ефективності використання бюджетних коштів при будівництві мостових переходів через річку Дніпро в місті Запоріжжя, заступник співголови групи з міжпарламентських зв’язків зі Словацькою Республікою, член групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, член групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою, член групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою, член групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки, член групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією, член групи з міжпарламентських зв’язків з Австралією.

20 серпня 2015 року очолив Запорізьку міську організацію Партії «Блок Петра Порошенко «Солідарність».

23 липня 2016 року Ігор Артюшенко очолив Запорізьку територіальну організацію партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка”.

Освіта. 1999 — закінчив 9 класів у освітньому комплексі «Контакт» (м. Запоріжжя).

1999–2003 — закінчив Запорізьке державне музичне училище, клас фортепіано, отримавши кваліфікацію молодшого спеціаліста. Спеціальність: викладач фортепіано, концертмейстер.

2003–2009 — закінчив Запорізький державний медичний університет, медичний факультет. Кваліфікація: лікар.

2011–2013 — закінчив Запорізький національний університет. Спеціальність — управління фінансово-економічною безпекою. Магістр економічних наук. Тема магістерської роботи: «Проблеми безпеки державного бюджету».

Родина. Одружений. Є донька – Соломія.

Контакти
E-mail: [email protected]