Про автора

Голда Виноградська Громадська діячка, Президент Національного партнерства в легкій промисловості України
https://fashionglobusukraine.com/

Місце народження. Освіта. Народилася 4 травня 1974 р. у Львові у сім'ї викладачів. Бабуся була відомим майстром з пошиття одягу, удосконалювала майстерність у Парижі.

Закінчила Львівський політехнічний інститут, спеціальність "Економіка та управління у паливно-енергетичному комплексі", Львівську Академію танцю, спеціальність "Хореограф постановник", Інститут мистецтва та дизайну ім. Сальвадора Далі, спеціальність "Дизайнер одягу та аксесуарів".

З 1996 по 2006 р. - працювала засновником та віцепрезидентом холдингової інженерно-виробничої компанії "EMV" у галузі енергетики.

Дизайнерською діяльністю зайнялася у 2005 році, взявши участь у конкурсі "Автограф". Після цього відкрила ательє та створила першу колекцію для Ukranianfashionweek.

Кар'єра. У 2006 році стала засновницею та директоркою французько-української компанії JOLIEDAME ("Красива Жінка"), що спеціалізується на розробках та пошитті жіночих та дитячих колекцій. Творець ТМ GOLDA та GOLDAkids.

У 2011 р. очолила Конфедерацію дизайнерів та стилістів України у ролі віцепрезидента.

Одна із засновників музею "Історія моди України", що відтворює процес розвитку легкої промисловості України в період 50-80 років минулого сторіччя.

Бренд GOLDA. В результаті участі у багатьох міжнародних виставках колекції GOLDA широко відомі на світовому ринку.

Громадська діяльність. Громадський діяч з 2011 року. 2011 р. – проєкт GoldFashionDay - турне Україною з показом колекції "Жінка має бути здоровою, красивою і щасливою. А більше вона нікому нічого не винна". Мета проєкту – популяризація моди серед населення, крок назустріч людям зі столиці до інших міст та проведення благодійних заходів.

20 грудня 2013 р. – показ нової колекції одягу на Майдані Незалежності, у ролі моделей були дівчата-волонтери із різних регіонів України.

1 жовтня 2014 р. – відкриття проєкту "FashionGlobusUkraine", який поєднує українських дизайнерів з метою підтримки єдності країни, волонтерства та розвитку вітчизняної легкої промисловості.

З 2015 р. активно займаюсь державно-приватним партнерством в підготовці кадрів для легкої промисловості України.

Контакти
E-mail: [email protected]