Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.10.2014 10:20

"Сміттєва люстрація" - вияв власного бачення справедливості доведеного

Народний депутат України VII, VIII скликань

Останнім часом в Україні набув масового характеру спосіб висловлення невдоволення чиновниками та депутатами. Їх без зайвих церемоній кидають в сміттєві баки та навіть завдають їм тілесних ушкоджень. Люди власноруч проводять народну люстрацію.

Останнім часом в Україні набув масового характеру спосіб висловлення невдоволення чиновниками та депутатами. Їх без зайвих церемоній кидають в сміттєві баки та навіть завдають їм тілесних ушкоджень. Люди власноруч проводять народну люстрацію.

В будь-якій цивілізованій країні подібні речі є неприпустимими,  адже там діє верховенство права.

На превеликий жаль, в нашій державі закони майже не діють, а  за останні сім місяців уряд не спромігся покарати винних у масових вбивствах та катуваннях під час Майдану, не спромігся провести суттєві реформи. Виключення становлять лише ініціативи віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який займається регіональним розвитком та втіленням реформи децентралізації влади.

На важливих посадах у держустановах, міліції, судах, прокуратурі та інших органах продовжують працювати ті особи, які підтримували режим Януковича, виконуючи злочинні накази. Є випадки, коли цих посадовців не лише не усунули від влади, а навпаки підвищили по службі.

Тому людей, які зневірилися у можливості верховенства справедливості та втіленні ідеалів Революції гідності, цілком можливо зрозуміти. Адже вони вже не сподіваються ні на кого, крім себе.

В умовах, коли в державі йде справжня війна, коли гинуть тисячі військових і мирних жителів,  ситуація настільки напружена, що люди не знаходять іншого виходу, як направити свій гнів на тих, хто повинен був забезпечити нормальне життя у країні, а саме на державних чиновників та посадовців.

Обурені їх бездіяльністю, люди трансформують своє бачення справедливості у такі далеко не високоморальні вчинки, як побиття, обливання зеленкою та викидання у сміттєві баки.

Якщо найближчим часом не провести законну реальну люстрацію у всіх органах влади, невдоволення народу може сягнути таких меж, що зупинити його буде вже неможливо.

Дуже дивно виглядають зави Генпрокурора стосовно того, що закон про люстрацію нібито порушує конституційні права громадян, в той час коли регіонали і комуністи мають намір оскаржити цей закон у Конституційному суді.

Вважаю заяву Генерального прокурора його власною позицією, а тлумачити закони на відповідність Конституції України має аж ніяк не прокуратура, а виключно Конституційний суд. А позиція стосовно цього Президента П.Порошенка, як ми знаємо, залишається незмінною, Імовірніше за все, закон про люстрацію буде підписаний, і тоді всі виконавчі органи влади повинні чітко його виконувати.

Україні  потрібно пройти свій шлях очищення, як це вже давно зробили прибалтійські країни, Чехія, Польща, Угорщина, Румунія і багато інших розвинутих країн,  які теж жили під радянською окупацією! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]