Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.09.2014 15:17

Чиновники, які слугували режиму Януковича, змінили маски

Народний депутат України VII, VIII скликань

Як відомо, керівництво Партії регіонів і комуністів планує оскаржити в Конституційному суді закон "Про очищення влади", мовляв, даний закон не відповідає Конституції.

Як відомо, керівництво Партії регіонів і комуністів   планує оскаржити в Конституційному суді закон "Про очищення влади" , мовляв, даний закон не відповідає Конституції. Це більше нагадує захисну реакцію, оскільки головною метою даного закону є повне оновлення влади від прибічників злочинного режиму Януковича, від так званих "професіоналів", які вже 23 роки нашої незалежності розповідають нам казки про свою значимість і вміння, а самі водять українців по колу.

  Я вважаю, що   президент має підписати цей закон , оскільки він відповідає вимогам часу та втілює волю народу, це одна з вимог революції гідності. Всі постсоціалістичні країни, такі як Польща, Чехія, Румунія, Словаччина, Естонія, Литва, Латвія пройшли цей шлях, і подивіться, як вони живуть в порівнянні з нами. Безумовно, цей закон може мати якісь недосконалості, але їх можна і потрібно виправити. Головне, що цей закон необхідний українському суспільству, адже люди не бажають бачити при владі осіб, які посідали вищі посади у виконавчій і судовій владі в період президентства Януковича, силовиків, які керували територіальними органами МВС і СБУ під час Майдану, та інших держслужбовців, які дискредитували себе.

  Всі ті чиновники, які слугували режиму Януковича, а також ті, які працювали ще за Радянського союзу –   «перефарбувалися», змінили маски   та продовжують нищити нашу державу і працюють в більшості лише на себе.

Якби ці люди професійно виконували свої обов’язки, то невже за роки незалежності Україна мала б таку зруйновану економіку,   тотальну корумпованість   та соціальну несправедливість? Все, що спромоглись зробити ці посадовці – облаштувати для себе розкішні маєтки, відкрити багатомільйонні та багатомільярдні офшорні рахунки, приватизувати за безцінь все, що будували наші батьки і діди.

  Тому так звані «професіонали», які довели Україну до фінансової прірви, не мають права займати важливі державні посади потягом 10 років. І сьогодні суспільство вимагає відсторонити цих людей від влади.

Варто зазначити, що закон "Про очищення влади" не поширюватиметься на виборні посади, такі як депутати всіх рівнів, міських, сільських та селищних голів, уповноважений з прав людини, конституційні судді. Якщо люди довірили комусь такі повноваження – це свідомий вибір громади.

Але для того, щоб в Україні дійсно відбулися якісь позитивні зміни, крім закону "Про очищення влади" варто прийняти ще ряд законів. Серед них – закон про декларування державними службовцями не лише своїх статків, а й доходів членів їх родин. Адже, як відомо, дороговартісна нерухомість та активи в основному оформлені не на самих чиновників, а на їх родичів. Також слід прийняти закон про Антикорупційне бюро, закон про реформування судової системи та інші.

Лише за системного та послідовного підходу до вирішення ситуації, вдасться домогтися видимого результату. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]