Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.05.2014 09:12

"Меморандум миру та злагоди"

Народний депутат України VII, VIII скликань

Нами був прийнятий дуже важливий «Меморандум миру та злагоди». Народні депутати досягли консенсусу з єдиною метою – спокій в Україні!

Нами був прийнятий дуже важливий «Меморандум миру та злагоди». Народні депутати досягли консенсусу з єдиною метою – спокій в Україні!

У меморандумі чітко зазначено, що всі громадяни, які мають іншу точку зору (але дотримуються думки, що Україна має бути єдиною і неподільною державою), мають право висловлювати будь-яку позицію і бути почутими. Люди, які не брали участі в озброєних конфліктах та кривавих бійнях, будуть амністованими. Це люди, які мають свою точку зору і відстоюють її. Ми з ними маємо простягти руки один одному, відмовитися від радикальних дій, ненависті, разом повернутися до спільної роботи по захисту, розвитку та побудові демократичної, суверенної і єдиної України, в якій вільно і дружно будуть жити люди всіх національностей, політичних переконань і віросповідань. Але без зброї в руках! Ті, хто воює проти своїх співвітчизників та підриває державний устрій, мають бути заслужено покараними.

Найманці та сепаратисти, які воюють із власним народом зі зброєю в руках, мають бути знищені чи будуть відповідати за законом. Все дуже просто – з мирними людьми ми говоримо, а з терористами немає про що розмовляти!

У Раді були жорсткі дебати с приводу російської мови, яку на правах другої державної вимагають внести у Конституцію. У депутатів від «Свободи» була інша радикальна позиція: на Україні – лише українська. Але ми знову ж таки досягли консенсусу та прописали: «Поруч із конституційним статусом української мови як державної Верховна Рада забезпечить гарантування статусу російської мови. Держава також гарантуватиме підтримку мов національних меншин у місцях їх компактного проживання».

Тобто всі мови національних меншин, які присутні в Україні, мають вільно розвиватися. Українці можуть спілкуватися будь-якою мовою! Але жодних змін у Конституцію про двомовність чи тримовність внесено не буде.

За меморандум не голосували лише радикальні партії - КПУ та «Свобода». За відповідне рішення проголосували 252 депутати.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]