Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.11.2013 16:40

Запитання Віктору Януковичу від Тараса Бульби

Народний депутат України VII, VIII скликань

Сьогодні Прем’єр Микола Азаров заявив, що останньою краплею для рішення призупинити підписання угоди з ЄС були вимоги, які МВФ наважився висунути Україні для надання кредиту. У виступі Азарова не вистачало лише слова «абарзєлі».

Сьогодні Прем’єр Микола Азаров заявив, що останньою краплею для рішення призупинити підписання угоди з ЄС були вимоги, які  МВФ наважився висунути Україні для надання кредиту. У виступі Азарова не вистачало лише слова «абарзєлі».

Я не зрозумів яким чином кредити від МВФ стосуються угоди з ЄС, до того ж вчора віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко розповів, що Україна призупинила процес євроінтеграції через неотримання від Євросоюзу чіткого сигналу щодо компенсації втрат через ускладнення в якомусь там СНД. Я так само не збагнув чому Євросоюз має нам щось компенсувати і як має виглядати "чіткий сигнал". Урядовці також пояснили, що останнім часом в Україні істотно впали обсяги виробництва  і зменшилася кількість робочих місць, а Бойко додав, що євроінтеграція призупинена до моменту, коли "падіння промислового виробництва і наших відносин із країнами СНД буде компенсовано за рахунок європейського ринку".

Послідовність, простий і зрозумілий підхід завжди були притаманні Партії регіонів. Ось і цього разу там чітко і гордо озвучили: поки не дадуть грошей – в Європу не підемо і будемо знову повзати на колінах перед Росією. Бойко навіть чітко розписав, що співпраця з Росією дасть поштовх нашій економіці, у першу чергу авіації і космосу, і це, нібито створить близько 40 тис. робочих місць додатково.

Насправді, не дасть і не створить. Ми вже бачили на прикладі літака Ан-70 чого варта співпраця з Росією в області авіації. Ми це також бачили на прикладі Харківських угод. Ми це постійно відчуваємо на прикладі газового питання. Вся багатовікова історія України нагадує чого варті угоди з Росією, яка завжди буде відстоювати лише свої інтереси. Як не парадоксально, чим тісніші угоди і чим більшою є наша "дружба" з Росією – тим більше вона утискує Україну. Втім, не хочеться в черговий раз обговорювати цю тему, як і новий лозунг Партії регіонів "Космос або Європа".

Робочі місця ми втрачаємо не через Європу або Росію. Цей безупинний процес почався в 2010 році і є наслідком абсолютної нездатності теперішньої влади управляти країною. Ця влада спроможна лише жити в борг, проїдати золотовалютний запас, обирати середній і малий бізнес, дерибанити держбюджет. Тому, коли хтось з регіоналів починає казати про кредити, космос і збереження робочих місць, це сприймається з великою підозрою – мабуть, знову щось хочуть вкрасти.

Цього разу вирішили вкрасти європейський вибір України. Заради своїх особистих інтересів вирішили відкрито зрадити європейським прагненням більшості українців. Не знаю, на що сподівається Янукович, адже він заганяє себе в пастку пустою обіцянкою створення десятків тисяч "додаткових" робочих місць за рахунок відновлення відносин із Росією. Росія нам ніколи не буде створювати "додаткові" робочі місця, а уряд Азарова взагалі не здатний їх створити.

Хіба що Янукович отримав з Росії "чіткий сигнал" про кредит, який на короткий час допоможе подовжити агонію його режиму.  Але, поза сумнівом, українському народу майже по Гоголю все-одно доведеться задати Януковичу питання:

-Ну що, Вікторе, помогли тобі твої москалі?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]