Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2017 12:35

Ліберальний Податковий Кодекс - м’яч тепер на боці влади

Президент Асоціації платників податків України, член Наглядової ради Української ради бізнесу

Я відношусь до людей, які не обертаються назад. Пройшли два важкі роки мого керівництва Асоціацією платників податків, протягом яких багато чого було зроблено. Але найголовніше - ми не лише зберегли Асоціацію у ці непрості для України часи, ми зробили один

Я відношусь до людей, які не обертаються назад. Пройшли два важкі роки мого керівництва Асоціацією платників податків, протягом яких багато чого було зроблено. Але найголовніше - ми не лише зберегли Асоціацію у ці непрості для України часи, ми зробили один великий крок: розробили проект Ліберального Податкового Кодексу.

Ми зробили це разом з українським бізнесом, хоча було багато сумнівів з цього приводу. У процесі роботи над Проектом представники АППУ провели 19 круглих столів у 17 областях України. Ми спілкувались з підприємцями в регіонах, над ним працювали представники місцевої влади, органи державної фіскальної служби, бізнесмени, фахівці податкової справи, експерти, науковці та громадські активісти.

Обложка ПК.jpg


Ми не спиралися на досвід інших країн, оскільки вважаємо, що в України свій шлях, і найважливіше - це думка українських бізнесменів. Тож це абсолютно новий продукт, з яким погоджується український бізнес. В ньому зменшено кількість податків і податкові ставки, а також абсолютно новий підхід до малого та середнього бізнесу. Крім того в проект ліберального ПК також включений податок на виведений капітал. І ми закликаємо прийняти його негайно, оскільки втрачається час - залишилося вже 6 місяців до початку нового фінансового року.

Якщо його приймуть, через три роки частка малого та середнього бізнесу у ВВП України буде більше 50%, в той час як сьогодні вона становить 10-15%. Всі успішні країни спираються на малий і середній бізнес, тільки Україна спирається на великий.

Ми передали проект ліберального ПК на розгляд виконавчої та законодавчої влади. 14 червня я особисто вручив його держсекретарю Мінфіну Євгену Капінусу. Одночасно з цим проект був направлений Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, Голові Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній, Голові Комітету ВР з питань бюджету Андрію Павелко, Голові Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва Віктору Галасюку, а також усім головам парламентських фракцій і ряду народних депутатів України. Тепер м'яч на їхньому боці. Держава повинна зробити крок назустріч бізнесу, щоб повернути до себе довіру.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]