Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2016 19:10

Про безвідповідальність влади та антидецентралізацію на Львівщині

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

За останній час значно погіршилась система публічного управління в одній з найпотужніших областей нашої країни - Львівській

За останній час значно погіршилась система публічного управління в одній з найпотужніших областей нашої країни - Львівській. А до реформи номер один в Україні – децентралізації, таке враження, що взагалі підходять за залишковим принципом.


Чого вартує той факт, що включення до перспективного плану тих громад в яких пройшли вибори у жовтні 2015 року, перетворилось на цілу історію. Громади взагалі могли залишитись без фінансування на 2016 рік!!! Хоча роль керівництва ЛОДА, в даному випадку, мала бути визначально. Львівщина чи не єдина область де Кабінетом Міністрів України не затверджено фактично 50 % громад (на карті це білі плями). Уявімо, що за часів совдепії завод випускає 50% браку, це як мінімум конкретні оргвисновки, якщо далеко не значно крутіше.

Копия 15.11.11 - 1158-р - КМУ - Перспективний план.jpg

В результаті почали перекроювати "бракований" перспективний план. Наради, що проводились керівництвом Львівської ОДА за участю представників місцевого самоврядування фактично носили достатньо формальний характер. Щодо одного з найбільших районів області, Пустомитівського, додумались до такої "крутої інновації" як об'єднати район в одну громаду. Таке враження, що у владних кабінетах цілковита проблема з розумінням вимог законів певними посадовцями.

За таких умов все що відбувається на Грибовицькому скупченні побутового сміття можна сприймати, не як трагічний випадок, а як трагічний наслідок. Скільки нам ще очікувати таких новин з таким керівництвом? Можливо варто подумати топ-менеджерам країни про більш достойних кандидатів?

Біди що трапилась на полігоні можна було б уникнути. Проект обласної програми якою передбачалось закриття та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, так і не було прийнято. Проект було розроблено ще у 2012 році.

Посилання на концепцію програми, співавтором та розробником якої виступила ГО "Спілка консультантів "Експерт-група" 


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]