Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.05.2016 08:43

Я за ефективну децентралізацію влади на Львівщині

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Сьогодні не має реформи більш важливішої ніж реформа місцевого самоврядування.

Сьогодні не має реформи більш важливішої ніж реформа місцевого самоврядування.



Відразу після революційних подій, весною 2014 року розпочато процеси спрямовані на децентралізацію влади в Україні. І це крок у вірному напрямку. Але зазначу основні зусилля мають бути спрямовані на прозору та соціально справедливу передачу, як можна більшої частини повноважень, відповідальності та ресурсів на місця.

І хоча такі зміни затримались у впровадженні, як мінімум років на п’ятнадцять, та навіть зараз відчувається суттєве гальмування реформи, підкат на зад, і по своїй суті це стосується обласних рівнів виконавчої гілки влади.

Для реалізації децентралізації влади в областях створено Офіси реформ. Будучи експертом Офісу реформ багато часу приділяв поїздкам в райони нашої області, в села та селища для спілкування з громадами, складанню перспективних планів, економічних розрахунків. Мною розроблено план об’єднання  громад на 2016 рік встановивши єдиний день виборів в об’єднаних територіальних громадах. Вважаю, що було б правильним рішенням дати можливість формувати місцеві бюджети на новій фіскальній та бюджетній основі. Потрібно дати можливість територіям жити по новому вже сьогодні.

Хочу подякувати представникам тих громад, що прийняли рішення об’єднались у 2015 році. Саме вони взяли на себе важку ношу бути першими.

Міністерством регіонального розвитку оголошено конкурс на керівника Офісу реформ. Вважаю, що для успішної реалізації реформи необхідно всеохоплююче залучення громадськості, науковців, студентів і звичайно представників місцевого самоврядування, особливо що стосується сільських територій.

Саме тому мною прийняте рішення взяти участь у цьому конкурсі. Знаю, що не усім цей крок до вподоби, але реформам бути, зворотнього шляху не має. Ми спільно здолаємо усі труднощі. Потрібно зробити все щоб Україна була на одному рівні за якість життя з провідними країнами Європи. Хочу подякувати усім хто мене підтримав та вболіває за успішність наших реформ. Вірю що ми це зробимо.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]