Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.04.2012 13:55

Шведские болельщики: Как киевская власть готовится к Евро 2012

Громадський діяч і підприємець, експерт міжнародного рівня у сфері туризму, гостинності та кластерного розвитку дестинацій

Шведские организаторы фан-городка "Camp Sweden" даже не подозревали какими лохами их сделала Киевгорадминистрация.

Шведские организаторы фан-городка " Camp Sweden " даже не подозревали какими лохами их сделала Киевгорадминистрация. Мои предыдущие посты по этому поводу можно увидеть здесь: Коррупция и Евро 2012 - пострадают шведские болельщики от 26.02.2012 г. и Шведские болельщики стали жертвами коррупционной схемы киевской власти от 23.03.2012 г. От имени Всеукраинской молодежной туристической ассоциации на имя Посла Швеции в Украине Стефану Гуллгрену было отправлено следующее письмо:

23.02.2102 р.

Його Вископоважності Стефану Гуллгрену,
Послу Швеції в Україні

Вельмишановний Пане Посол!

Громадська організація «Всеукраїнська молодіжна туристична асоціація» засвідчує Вам свою шану і повагу. 

20 листопада 2011 року до нас звернувся директор шведського туроператора ***** Niklas Hellberg з запитом щодо співробітництва у сфері організації наметового табору для 5-6 тисяч шведських вболівальників на Євро 2012. ГО «Всеукраїнська молодіжна туристична асоціація» (ВМТА) є однією з провідних неурядових організацій, співробітники якої  є фахівцями з багаторічним досвідом роботи у сфері туризму та гостинності України. 

Офіційним туроператором ВМТА є ****, яке брало участь в організації конференцій, кемпінгів, MICE турів у різних містах України та обслуговуванні низки українських та закордонних урядових і неурядових структур та організацій. Ми співпрацюємо з безпосередніми власниками земельних ділянок у Києві та у радіусі 30 км від міста, маємо змогу організувати табір «Camp Sweden», який відповідатиме усім вимогам наших шведських партнерів. За вимоги потенційних партнерів зробити ціну за проживання від 7 євро за 1 особу, ми надали їм ціну у 5 євро за 1 особу та 8 майданчиків на вибір для організації табору Camp Sweden (презентація додається). 

В середині грудня нас повідомили про те, що наша пропозиція розглядається разом з декількома іншими. Також планувалася наша зустріч з паном Хелльбергом у Києві на початку січня 2012 року, яку він переносив двічі. 11 січня 2012 року нами отримана інформація про організацію тендера між компаніями, які пропонують свої послуги з організації «Camp Sweden». Склад конкурсної комісії наступний: Niklas Hellberg (*****), Ingo Soderlund (*****) та Dr. Michael Hamalij  (радник Департаменту Євро 2012 Київської Державної Адміністрації). Трохи згодом нам повідомили, що також розглядом пропозицій займається Посольство Швеції в Україні. Нажаль, нас ніхто не повідомив про умови конкурсу, останню дату подачі документації та прайс-листів, учасників з українського боку, хоча ми подавали усі необхідні документи вчасно.

Остання телефонна розмова з паном Хелльбергом відбулася 16 лютого 2012 року у присутності крупного київського бізнесмена, власника декількох земельних ділянок у Києві. Пан Хелльберг повідомив мені, що вони будуть працювати виключно з Київською Держадміністрацією, тому що Посольство Швеції в Україні їх попередило про те, що Київська Держадміністрація є найнадійнішим партнером для організації Camp Sweden. 

ГО «Всеукраїнська молодіжна туристична асоціація» є одним з засновників Громадської кампанії «Євро-Патруль», основним  завданням якої є організація конструктивного діалогу між громадськістю та владою, а також детальний моніторинг подій та обіцянок влади в тому що стосується підготовки та проведення Євро 2012 у нашій країні. Розслідування показало, що представники Київської Держадміністрації можуть запропонувати організацію Camp Sweden з ціною у 40 євро за розміщення у наметах. Виникають питання:

Чи дійсно Посольство Швеції в Україні стверджує, що саме Київська Держадміністрація є найнадійнішим партнером для організації Camp Sweden?
Чи прийнятні для шведських вболівальників ціни у 40 євро за розміщення у наметах замість 5 євро за особу, як було запропоновано нами?
Хто саме є дійсним переможцем конкурсу - Київська Держадміністрація чи приватна компанія, що наближена до посадовців Держадміністрації?
     
Вельмишановний Пане Посол, Швеція завжди була для нас взірцем демократичних свобод, некорумпованої та незаангажованої влади, проведення чесних конкурсів, тощо. Метою цього листа до Вас від імені антикорупційної української спільноти та експертів Кампанії «Євро-Патруль» є застереження шведських вболівальників від проявів корупції та свавілля українських посадовців. Сподіваємося на Вашу швидку відповідь на наш лист, а також хочемо застерегти від співробітництва шведських компаній, які організують поїздки вболівальників на Євро 2012 з органами влади в Україні. Як приклад, хочемо навести той факт, що на сайті офіційного туроператора УЄФА TUI Travel було відкрито бронювання неіснуючих гуртожитків для вболівальників на Євро 2012.

Прийміть, пане Посол, запевнення у моїй глибокій до Вас повазі,

Олександр Файнін
Президент ВМТА 

Через месяц, когда со стороны шведов уже был подписан договор с КГГА, нами был получен следующий ответ:

Kiev, 22 March 2012

Президенту Всеукраїнської молодіжної
туристичної організації
Олександру Файніну

Шановний пане Файнін!

Дякую Вам за лист, у якому Ви висловлюєте занепокоєння щодо процесу організації послуг з розміщення шведських вболівальників у наметовому містечку на період проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 у місті Києві.

З приводу питань, порушених Вами у цьому листі, повідомляю, що Посольство рекомендувало шведській компанії **** звернутися з приводу організації табору для шведських вболівальників до КМДА з огладу на те, що місто Київ є приймаючим містом чемпіонату Євро-2012.

Між компанією ***** та КМДА були досягнуті певні домовленості. З приводу деталей цього питання я рекомендую Вам звертатися до представників компанії *****, оскільки Посольство виконує лише координаційні та дорадчі функції у стосунках між ***** та КМДА.

З повагою,

Стефан Гуллгрен
Посол


Выходит, что шведское посольство, умыв руки, дало добро киевским чиновникам отстранить от конкурса частные компании и воплотить их полностью непрозрачные коррупционные схемы в жизнь. Проведенное нами расследование показывает, что киевские чиновники сумели "кинуть" даже "самого" Вице-премьера и главного инфраструктурщика всея Украины г-на Колесникова. Остается только поражаться наглости и беспринципности нынешней киевской власти, возглавляемой "ангелочком" из Комсомольска.

В какую Европу мы стремимся, если власть не поддерживает частный бизнес, а, наоборот, создает ему условия, при которых участие в тендерах и конкурсах сводится на нет. И как относится к нам та же Европа в лице Посольства Швеции, если при определении победителя "конкурса" применяются двойные стандарты - большинство стран ЕС не хотят иметь дело с украинской властью, преследующей оппозицию и в то же время называют самыми надежными партнерами представителей этой же самой власти... Вопросы риторические и ответ на них один. Какой? Жду ваши комментарии. Надеюсь, наши с вами точки зрения не расходятся.   
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]