Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.01.2011 17:06

Місцеві збори з туристів

Громадський діяч і підприємець, експерт міжнародного рівня у сфері туризму, гостинності та кластерного розвитку дестинацій

Нещодавно у Львові було введено туристичний збір з готелів та інших засобів розміщення. Яким чином це працюватиме й чи не сприятиме зростанню тарифів на проживання?

Нещодавно у Львові було введено туристичний збір з готелів та інших засобів розміщення. Яким чином це працюватиме й чи не сприятиме зростанню тарифів на проживання?  

Всеукраїнська молодіжна туристична асоціація проводить опитування:  

1. У новому Податковому кодексі з'явилася нова норма, що надає можливість введення місцевих зборів з туристів. Чи введено цей збір у Вашому місті (населеному пункті)? Якщо не введено, чи обговорюється взагалі ця проблема?

2. Якщо ж туристичний збір введено, яким чином пояснюється його необхідність?  Якою є ставка збору? Куди пійдуть кошти? (Якщо необхідно, ми можемо допомогти з офіційними запитами до органів влади).

3. Яким чином здійснюється адміністрування цього збору, чи виникають проблеми при цьому, якого виду проблеми, чи достатньо компетентні фіскальні органи при оформленні документів на цей збір?

4. Якою є приблизна кількість об'єктів різміщення у Вашому місті
(населеному пункті)? Чи усі вони згодні сплачувати цей збір
(виявляється шляхом звичайного опитування своїх знайомих або партнерів).

5. Яким чином, на Вашу думку, можна обійти сплату збору та чи
застосовують місцеві органи влади і фіскальні органи каральні дії для забезпечення сплати збору, як ці дії застосовуються?

Ми розуміємо, що проблема є новою і на те, щоб вивчити, як механізм збору працює, потрібен час. Тому просимо розпочати обговорення зараз, а підсумки ми будемо підбивати у травні, коли скінчиться І квартал.

Ваша думка є дуже важливою для нас, на її основі експерти
Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації та споріднених/
партнерських організацій працюватимуть над розробкою рекомендацій для місцевих органів влади щодо розвитку туристичної інфраструктури на місцях та до Євро-2012.


 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]