Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.10.2016 17:03

Заборона російських платіжних систем – у чому зиск?

Два дні тому, 17 жовтня, Президент ввів в дію рішення РНБО про персональні санкції проти РФ – заборону російських платіжних систем. З сьогоднішнього дня вони вже не працюють, а деякі російські банки вже навіть забрали інформацію про заборонені платіжні си

Два дні тому, 17 жовтня, Президент ввів в дію рішення РНБО про персональні санкції проти РФ – заборону російських платіжних систем. З сьогоднішнього дня вони вже не працюють, а деякі російські банки вже навіть забрали інформацію про заборонені платіжні системи. Російська преса вже встигла відреагувати на цей указ, звично замовчуючи про головне – збитки для російських банків.

«По кому насправді вдарив Порошенко? В першу чергу по своїх власних громадянах, котрі лише в 2015 році по цих ворожих системах переказали з Росії в Україну більше 1,1 мільярда доларів», - йдеться в російському інтернет-виданні «Версія». Більшість статей у російських виданнях повторюють цю думку різними словами, замовчуючи про збитки, які санкції завдадуть російським банкам, що керують цими платіжними системами, а також їхнім донькам в Україні.

До прикладу, російською платіжною системою «Колібрі» керує один з найкрупніших банків Росії – Сбербанк. До речі, система «Колібрі» - особлива серед російських платіжних систем. Вона, за даними сайту banki - v . ru , працює як персональна система Сбербанку, тому що відправити чи отримати переказ можна лише в відділеннях головного фінансиста країни та його іноземних доньок. Тож, безумовно, Сбербанку Росія та його «дочці» в Україні – VS Bank потрібно готуватися до значних збитків від санкцій.

А для українських громадян альтернатива є – це американські Western Union і MoneyGram та українські платіжні системи. І хоч тарифи дійсно відрізняються від російських (як повторюють у кожному російському медіа), все ж це хороший крок, який знизить прибутки банків країни-агресора від українських громадян.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]