Про автора

Едуард Рубін Співзасновник Харківського ІТ-кластера, громадський діяч
https://www.facebook.com/eduard.rubin

Професійна діяльність. Кандидат з технічних наук, доцент.

Засновник ІТ-компанії "Телесенс", співзасновник Харківського ІТ-кластера, громадський діяч.

Основною сферою інтересів є розвиток системи освіти в Україні, громадські ініціативи, інноваційні проєкти, ІТ.

Наприкінці 90-х років одним із перших в Україні відкрив ІТ-компанію з іноземними інвестиціями – «Телесенс», яка досі успішно працює та розвивається як міжнародна група.

Проєктами, пов'язаними зі сферою освіти, активно займаюся понад 15 років. Чотири роки керував Харківським комп'ютерно-технологічним коледжем, зробивши його одним із найкращих у Харкові, був проректором НТУ «ХПІ», з грудня 2015 року по грудень 2016 року виконував обов'язки ректора Харківського національного університету радіоелектроніки (ХНУРЕ).

Як блогер регулярно пишу шпальти для суспільно-політичних, ділових та спеціалізованих видань, таких як «Українська правда», «Новий час», «Цензор.нет», «Гроші.UA», DOU та інших.

Переконаний, що нам потрібні глибинні реформи на всіх рівнях життя, і однією з ключових має бути реформа освіти. Добре знаю ситуацію в цій сфері, оскільки маю унікальний досвід роботи з нею «зовні» та «зсередини»: як роботодавець, який бачить якість підготовки молодих фахівців, і як менеджер, який попрацював на різних рівнях Системи. Добре розумію, що якщо ми не змінимо ситуацію в освіті, то країна не матиме нового освіченого покоління, і ми не зможемо стати конкурентоспроможними в сучасному глобальному світі.

Контакти
E-mail: [email protected]