Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2017 14:41

Мобільне таксі яке не має жодного відношення до таксі

Керуючий Партнер SP Partners law firm LLC

Нарешті, знайшов час щоб прочитати договір щодо використання одного відомого мобільного застосунку для виклику таксі в Україні, який належить американській компанії.

Нарешті, знайшов час щоб прочитати договір щодо використання одного відомого мобільного застосунку для виклику таксі в Україні, який належить американській компанії.

Цей мобільний застосунок використовується для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв.

Потрібно чітко розуміти, що у подібних сервісів є велика кількість проблем і недоліків.

Не всі усвідомлюють, що в якості таксі буде використовуватися не машина професійної служби, а засіб пересування простого автомобіліста, який побажав заробити за допомогою цього мобільного додатку приватним візництвом.

Однією з проблем використання такого мобільного додатку є умови договору між користувачам такого мобільного застосунку і компанією-постачальником, яка надає в користування цей застосунок. Так, не багато людей залишаться задоволені умовами, на які вони підписуються.

Деякі положення договору щодо використання мобільного застосунка

Такий договір, фактично, укладається з компанією-постачальником, яка зареєстрована в Нідерландах. Таким чином, всі умови регулюються й тлумачаться винятково відповідно до законодавства Нідерландів, за винятком положень колізійного права, якщо інше не буде встановлено договором.

Будь-які суперечки, конфлікти й протиріччя, що виникають унаслідок або загалом у зв’язку з використанням мобільного застосунку, спочатку в обов’язковому порядку передаються для примирення сторін у рамках процедури посередництва відповідно до регламенту дружнього вирішення спорів Міжнародної торговельної палати. Якщо зазначену суперечку не було врегульовано, така суперечка вирішується винятково й остаточно в арбітражному порядку відповідно до Арбітражного регламенту Міжнародної торговельної палати. Суперечка вирішується 1 (одним) арбітром, призначеним відповідно до Регламенту МТП. Місцем проведення як посередницької процедури, так і арбітражного розгляду є Амстердам, Нідерланди.

Компанія-постачальник послуг може негайно скасувати договір між нею і користувачем мобільного застосунку, або будь-які послуги, узагалі припинити надавати послуги або позбавити доступу до послуг або будь-якої їхньої частини в будь-який час і з будь-якої причини.

Компанія-постачальник послуг може час від часу змінювати умови договору, пов’язані з наданням послуг.

Компанія-постачальник може надати обробнику претензій або страховику будь-яку необхідну інформацію (зокрема, ваші контактні дані) у разі скарги чи виникнення суперечки або конфлікту, які можуть передбачати нещасний випадок за участі користувача мобільного застосунку та участі третьої особи (зокрема, водія транспортної компанії), і якщо така інформація або дані будуть необхідні для вирішення скарги, суперечки або конфлікту.

Використовуючи мобільний застосунок, користувач визнає, що компанія-постачальник не забезпечує здійснення перевезень або надання логістичних послуг і не виконує роль транспортної компанії, і такі перевезення або логістичні послуги надаються незалежними сторонніми підрядниками, які не є співробітниками компанії-постачальника або її афілійованих осіб.

Під час використання послуг користувач несе відповідальність за оплату ремонту після пошкодження транспортного засобу й майна стороннього постачальника або за витрати, понесені через чищення транспортного засобу або майна, які перевищують витрати на звичайне чищення або усунення наслідків звичайного використання («ремонт або чищення»). Якщо сторонній постачальник повідомляє про потребу в ремонті або чищенні й такий запит на ремонт або чищення обґрунтовано підтверджено компанією-постачальником, остання зберігає за собою право забезпечити оплату обґрунтованих витрат на такий ремонт або чищення від імені стороннього постачальника, використовуючи спосіб оплати, вибраний користувачем у обліковому записі. Належну суму буде перераховано компанією-постачальником відповідному сторонньому постачальнику без відшкодування.

Щодо відповідальності:

· Послуги надаються за принципом «як є» і «за наявності»;

· Компанія-постачальник відмовляється від усіх заяв і гарантій , прямих, непрямих або передбачених законом, явно не визначених цими умовами,зокрема від непрямих гарантій задовільної якості, придатності для конкретної мети та не порушення прав інтелектуальної власності;

· Крім того, компанія-постачальник не робить заяв і не надає поруки і гарантій надійності, своєчасності, якості, придатності чи доступності послуг або будь-яких послуг чи товарів, які замовляються через використання послуг, або того, що послуги надаватимуться безперервно чи безвідмовно;

· Компанія-постачальник не гарантує якості, придатності, безпеки або можливостей сторонніх постачальників ;

· Тільки користувач несете відповідальність за всі ризики, пов’язані з використанням ним послуг і замовлених через них послуг або товарів, у максимальному обсязі, передбаченому чинним законодавством;

· Компанія-постачальник не несе відповідальності за прямі, непрямі, випадкові, штрафні, непередбачені, фактичні або опосередковані збитки, зокрема втрачений прибуток, втрачені дані, тілесні пошкодження або матеріальні збитки, пов’язані з послугами або іншим способом обумовлені використанням послуг, навіть якщо компанія- постачальник попередили про можливість настання таких збитків ;

· Компанія-постачальник не несе відповідальності за будь-які збитки, зобов’язання або витрати, що виникли внаслідок: (i) використання користувачем послуг, здійснення дій із метою отримання послуг або відсутності у користувача можливості отримати доступ до послуг або використовувати їх; і (ii) будь-якої угоди або відносин між користувачем й будь-яким стороннім постачальником, навіть якщо компанія-постачальник була попереджена про можливість настання таких збитків;

· Компанія-постачальник не несе відповідальності за затримку в наданні послуг або відсутність доступу до них із причин, які перебувають поза розумним контролем із її боку;

· Користувач, користуючись мобільним застосунком, визнає, що сторонні постачальники транспортних послуг, які надають послуги з перевезення на замовлення, можуть здійснювати спільну доставку та не мати професійних ліцензій або дозволів;

· За жодних обставин повна відповідальність компанії-постачальника перед користувачем у зв’язку з надаваними послугами не може перевищувати 500 (п’ятсот) євро за всіма збитками, витратами та підставами для позову ;

· Користувач, користуючись мобільним застосунком, погоджується відшкодувати збитки й звільнити компанію-постачальника і її посадових осіб, директорів, співробітників і агентів від будь-яких позовів, вимог, збитків, зобов’язань і видатків (зокрема, судових витрат), що виникли внаслідок або у зв’язку з: (i) використанням користувачем послуг або послуг чи товарів, отриманих через використання послуг; (ii) порушенням користувачем будь-яких положень договору; (iii) використанням компанією-постачальником користувацького контенту користувача; або (iv) порушенням користувачем прав будь-якої третьої особи, зокрема прав сторонніх постачальників.

_______________________

Автор статті:

Денис Соснін

_______________________

Авторські права на оригінальний контент належать їх авторам і розміщені з дозволу авторів.

Автори дозволяють ділитись даним контентом при обов’язковому дотриманні наступних вимог: зазначати (і) ім'я автора, (іі) гіперпосилання на даний контент і (ііі) не вносити зміни в оригінальний текст.

Через зміни в законодавстві юридичні поради ,відображені в статті, можуть втратити свою актуальність в будь-який момент, крім того, кожна ситуація по своєму унікальні і потребують індивідуального підходу. Саме тому автори даної статті застерігають, що при прийнятті важливих рішень слід звернутись безпосередньо до юриста-фахівця в певній галузі та не приймати такі рішення самостійно, спираючись на інформацію, отриману із публікацій. 

Теги: таксі
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]